enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CDU-SPD koalisyonunda “maske” gerginliği

CDU-SPD koalisyonunda “maske” gerginliği
10 Haziran 2021
831
A+
A-

UHA HABER / Seçime hazırlanan Almanya’da koalisyon ortakları CDU ve SPD’nin arası “düşük kaliteli maske” iddiaları nedeniyle açıldı. SPD’li Çalışma Bakanlığı, CDU’lu Sağlık Bakanlığı’nı kalitesiz maske dağıtmaya teşebbüsle suçluyor. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP/TY,SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da genel seçimlere aylar kala koalisyonu oluşturan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında Çin’den satın alınan düşük kaliteli koruyucu maskelerin yoksullara ve engellilere dağıtılacağına yönelik tartışmalar alevlendi.

CDU’nun elinde bulunan Sağlık Bakanlığı ile SPD yönetimindeki Çalışma Bakanlığı arasında yeterince kalite denetimi yapılmadan Çin’den düşük koruma özelliği olan maske ithal edildiği ve bu maskelerin yoksullara ve evsizlere dağıtılacağına ilişkin iddialar gündemdeki yerini koruyor.

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD), yeterince test edilmediği ileri sürülen koruyucu maskelerin dağıtımına izin vermediklerini belirterek, Sağlık Bakanlığı’nı suçladı. Maske dağıtımı konusundaki anlaşmazlıkta, Bakanlığı’nın izlediği politikayı savununan Heil, Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn’dan (CDU) konuya açıklık getirmesini istedi.

Sağlık Bakanlığı’nın “Standartları düşürme, bunları satın alımlara uyumlu hale getirme” girişiminde bulunduğunu ileri süren Heil, bakanlığına bağlı uzmanların ise böylesi bir girişimi reddettiklerini, kendisinin de uzmanların görüşü yönünde hareket ettiğini söyledi. Heil Çarşamba sabahı katıldığı bir televizyon programında, “Temiz davrandığımızı hissediyorum. Şimdi Spahn’ın cevap vermesi gereken sorular var” dedi.

CDU-SPD koalisyonunda gerginliğe neden olan tartışma haber dergisi Spiegel’in Çin’den sipariş edilen ve düşük kaliteli oldukları belirtilen koruma maskelerinin Sağlık Bakanlığı’nca engelli veya evsizlere dağıtılmasının planlandığını yazmasıyla başladı.

Çin'de bir maske atölyesi

Çin’de bir maske atölyesi

Dergi, Sağlık Bakanlığı’nın bu girişiminin Çalışma Bakanlığı tarafından engellendiğini ileri sürdü.

Haberin yayınlanmasından sonra koalisyonun küçük ortağı SPD saflarından CDU’lu Sağlık Bakanı Spahn’a yönelik istifa çağrıları geldi.

Ancak Spahn, iddiaları reddetti. Maskelerin AB sertifikasına sahip olmamasına karşın kalite kontrolünden geçirildiğini ve enfeksiyonlara karşı korunmak için güvenli olduklarının tespit edildiğini belirten Spahn, koalisyon ortağından özür beklediğini açıkladı.

CDU ve SPD arasında çıkan tartışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan CDU Genel Sekreteri Paul Ziemiak, gelinen süreçten SPD’yi sorumlu tuttu. SPD’nin adil seçim süreci yürütme konusundaki taahhüdünü çiğnediğini ifade eden Ziemiak, SPD’nin Sağlık Bakanı Jens Spahn hakkındaki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Bakanlığın açıklaması

Sağlık Bakanlığı da Cumartesi günü yaptığı açıklamada iddiaları reddetmiş ve evsizlere ve sosyal yardımla geçinenlere ücretsiz dağıtılan maskelerin “en iyi korumayı” sağladığı belirtilmişti. Tıbbi malzemelerin satın alınması sırasında “içinde bulunulan acil duruma” rağmen “titizlikle kaliteye dikkat edildiği” belirtilerek, inceleme sonucunda kalitenin yetersiz olduğunun tespit edilmesi halinde, Bakanlığın malı satın almadığı ve ödeme yapmadığı kaydedilmişti. Maskelerin yok edileceği iddialarına ilişkin olarak da, hükümetin bu yönde bir kararının olmadığı ifade edilmişti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 10 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.