enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CDC’den Hamilelere Corona Aşısı Tavsiyesi

CDC’den Hamilelere Corona Aşısı Tavsiyesi
13 Ağustos 2021
324
A+
A-

UHA HABER / ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) hamile kadınların Corona virüsü aşısı olması gerektiğini açıkladı. Tavsiye, Corona virüsü aşılarının düşük riskini arttırmadığını gösteren yeni analizi temel alıyor.

CDC, gerek yeni analiz gerekse daha önceki araştırmalarda hamile kadınların Corona virüsü aşısı olmasıyla ilgili hiçbir güvenlik kaygısı bulunmadığını ve aşılardan sonraki düşük oranlarının, beklentilerin üzerinde olmadığını bildirdi. CDC’ye göre hamileler, Pfizer, Moderna ya da Johnson & Johnson’ın geliştirdiği acil kullanım onayı alan aşılardan birini olabilir.

CDC, daha önceki açıklamalarında hamile kadınların Corona virüsü aşısı olmaları tavsiyesinde bulunmamış, ancak aşı konusunu doktorlarıyla ele almaları gerektiğini kaydetmişti.

CDC’nin Üreme Sağlığı Bölümü bünyesindeki Acil Durum Hazırlık ve Yanıt ekibi başkanı Sascha Ellington, hamile kadınlar arasındaki aşılanma oranının düşük seyrettiğini, anne adaylarının sadece yüzde 23’ünün en az bir doz aşı olduğunu söyledi.

“Bu oranı yükseltmek istiyoruz” diyen CDC yetkilisi, kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının muayenehanelerinin de Corona virüsü aşısı uygulanan merkezler haline getirilmesi için gerekli stratejiler üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Ellington, “Kadınların korunmasını istiyoruz. Güvenlik sorunlarıyla ilgili herhangi bir işaret yok, o nedenle aşının faydaları herhangi bir olası ya da bilinmeyen riskin önüne geçiyor” şeklinde konuştu.

CDC’ye göre hamilelik, Corona virüsü enfeksiyonunun ağır hastalığa neden olma riskini arttıran bir etken. Hamilelik sırasında geçirilen Corona enfeksiyonu da erken doğum riskini arttırıyor.

12 yaş ve üzerindeki herkesin Corona virüsü aşısı olmasını tavsiye eden CDC; buna hamileler, emziren kadınlar, hamile kalmaya çalışan ya da gelecekte hamile kalabilecek kadınların da dahil olduğunu kaydediyor.

Aşıların kısırlığa neden olduğu şeklindeki yanlış bilgiler hakkında da konuşan CDC uzmanı Sascha Ellington, “Kısırlıkla ilgili yanlış bilgilerin yayıldığının farkındayız. Bunların hiçbiri kanıta dayalı değil. Bu iddiaları destekleyen bilimsel bir veri yok” dedi.

CDC’nin hamile kadınların Corona virüsü aşısı olması gerektiğini kaydeden son tavsiyesi, son bir ay içinde ABD’de vaka ve hastanede tedavi altına alınan hasta sayısında hızlı artışı izliyor.

Arkansas, Florida, Louisiana ve Mississippi eyaletlerinde bazı hastanelerde yer kalmadığı, ABD’de salgının yön değiştirerek, merkez üssü haline gelen güney eyaletlerinden kuzeybatıda Oregon ve Washington eyaletlerine doğru uzandığı belirtiliyor.

[UHA Haber Ajansı, 13 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.