enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çavuşoğlu: Maldivler ile ticaret hacmini 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz

Çavuşoğlu: Maldivler ile ticaret hacmini 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz
31 Ocak 2022
341
A+
A-

MALE – UHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye ve Maldivler arasında Karma Ekonomik Komisyon kurulacağını belirterek “Ticaret hacmimizin önümüzdeki iki yıl boyunca 100 milyon dolara çıkarılabilmesini hedefliyoruz” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Asya’daki ada ülkesi Maldivler’e Türkiye’nin Dışişleri Bakanı düzeyindeki ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Maldivler’in başkenti Male’de, Maldivler Dışişleri Bakanı Abdulla Shahid ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

İki ülke arasında ticaret, tarım, çevre, diplomasi ve kültürel iş birliği alanlarında anlaşmalar imzalandı.

Bakan Çavuşoğlu, “Bugün imzaladığımız anlaşmalardan bir tanesi ticaret ve ekonomik işbirliği ile ilgili. Bu çerçevede Karma Ekonomik Komisyon kurulacak. Ticaret hacmimizin önümüzdeki iki yıl boyunca 100 milyon dolara çıkarılabilmesini hedefliyoruz” dedi.

İki bakan, turizmin desteklenmesi için karşılıklı vize kolaylığı sağlanması konusuna da değindi.

Türkiye ile Bahreyne arasındaki diplomatik ilişkilerin 50’nci yılı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Maldivler’de, bir sonraki ziyaret noktası olan Bahreyn’den basın mensuplarına da demeç verdi.

Türkiye ile Bahreyn arasındaki diplomatik ilişkilerin 50’nci yılı olduğuna dikkati çekerek, iki ülke arasındaki ilişkileri artırmanın tüm bölgenin çıkarına olacağını söyledi.

Fotoğraf: AA

[Fotoğraf: AA]

“Körfez ülkeleri arasındaki diyalog ve iş birliğini memnuniyetle karşıladık”

İki ülkenin zor zamanlarda yan yana durduğunu ifade eden Çavuşoğlu,, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından bölgeden Türkiye’yi ziyaret eden ilk liderin Bahreyn Kralı olduğunu hatırlattı.

Türkiye ile Bahreyn’in “Bütün, istikrarlı ve güvenli bir Körfez bölgesi” vizyonuna sahip olduğunun altını çizen Dışişleri Bakanı, “Körfez ülkeleri arasındaki diyalog ve iş birliğini Türkiye memnuniyetle karşıladı” dedi.

Bakan Çavuşoğlu Bahreyn’de

Maldivler’in ardından Bahreyn’e giden Çavuşoğlu, mevkidaşı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

İki ülke arasındaki Karma Ekonomik Komisyon toplantısının mart ayında yapılması planlandığı belirtildi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el Halife ve Veliaht Prens Selman bin Hamad bin İsa el Halife ile de görüşecek.

[UHA Haber Ajansı, 31 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.