enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, COP30 Liderler Zirvesi için bugün Brezilya’nın Belem kentine gidecek…
00:49 Selanik’teki Atatürk Evi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde açılıyor…
00:39 AB Yüksek Temsilcisi Kallas Türkiye için ‘Önemli bir ortak’ diyerek açıkladı…
00:37 Burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı
00:34 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
00:34 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:34 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), ilin sağlık turizmindeki gücünü dünyaya tanıtmaya devam ediyor
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:28 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
00:24 ABD’den nadir mıknatıs bağımlılığını bitirmek için 1.4 milyar dolarlık yatırım…
00:23 İÜ Rektörü Zülfikar: 6 asırlık üniversitenin ve mezunlarının onurunu koruduk
00:18 Marjinal Porter Novelli’den,’Yanındayız Derneği’ne stratejik iletişim danışmanlığı desteği
00:13 Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Komisyonu 2025 Türkiye Raporu” hakkında, ‘Ön yargılı ve mesnetsiz’ dedi…
00:04 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den: Son 6 yılda 18 yeni üst geçit, 38 engelli asansörü
12:33 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
11:00 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çavuşoğlu Afganistan’dan Getirilenlerin Sayısını Açıkladı

Çavuşoğlu Afganistan’dan Getirilenlerin Sayısını Açıkladı
25 Ağustos 2021
321
A+
A-

UHA HABER / Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan’dan Türk vatandaşlarının tahliyesi için ilgili kurumlarla yakın işbirliği içinde olduklarını belirtti. Çavuşoğlu, Afganistan’dan 1,404 kişinin Türkiye tarafından tahliye edildiğini ve bunların 1,061’inin Türkiye vatandaşı olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu birçok ülke ile sivil toplum örgütü ve yardım kuruluşlarının tahliyeler için Türkiye’den yardım istediklerini, ABD ve İngiltere ile birlikte bu ülkelere yardım ettiklerini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu açıklamaları, Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında yaptı.

Afganistan’daki Türk vatandaşlarının sayısının 4 bin 500 olduğunu belirten Bakan, bu kişilerin hepsine tek tek telefonla ulaşıldığını kaydetti. Çavuşoğlu Afganistan’dan dönmek isteyen Türk vatandaşlarının şu anki sayısının ise yaklaşık 200 olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, Afganistan’da barış ve istikrarın demokrasi içinde ve insan hakları çerçevesinde kalıcı olarak tesis edilmesini umduklarını da kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birçok ülke lideriyle Afganistan konusunda temasta olduğunu belirten Çavuşoğlu kendisinin de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve NATO ülkeleri dışişleri bakanlarıyla görüştüğünü kaydetti.

Çavuşoğlu, ‘‘Belirli bir grupla değil, tüm taraflarla temas içindeyiz’’ diye konuştu.

Akar’dan Türkiye’de iltica başvuru merkezleri kurulacağı haberine yalanlama

Öte yandan Milli Savunma Bakankı Hulusi Akar, kuvvet komutanlarının katılımıyla düzenlenen Afganistan toplantısının ardından İngiliz basınında yer alan Afgan mülteciler için Türkiye’de iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığı yönündeki haberleri yalanladı.

Akar, ‘‘Basına yansıtıldığının aksine Bakan (İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace) ne Türkiye ne de Pakistan’dan bahsediyor. Makalede böyle bir şey yok. Böyle bir şey konuşulmuş da değil, mümkün de değil” dedi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, “The Mail on Sunday” gazetesinde yayınladığı bir makalede, bazı ülkelerde mülteci merkezleri kurmayı planladıklarını söylemişti.

İngiliz basınında bu ülkeler arasında Pakistan ve Türkiye’nin sıralanmasının ardından Türk Dışişleri Bakanlığı haberi yalanlamıştı. Dışişleri Bakanlığı, “İngiliz basınında yer alan bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza bu yönde iletilmiş resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu talep iletilse dahi, bunu kabul etmemiz mümkün değildir” denilmişti.

[UHA Haber Ajansı, 25 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.