enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:15 Minnesota’da Kriz Büyüyor
00:11 “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki deprem bölgesinde 200 bin kişi sahada görev yaptı
00:07 Bel ağrısı nüfusun yüzde 75-85’inin yaşamlarının herhangi bir dönemini etkiliyor
00:06 Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’ye geliyor
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:20 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 “İran-ABD gerginliği”
00:08 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:47 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:39 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
13:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu: “Soykırım yalanı art niyetli bir siyasi yaklaşımdır”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu: “Soykırım yalanı art niyetli bir siyasi yaklaşımdır”
30 Nisan 2023
82
A+
A-

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu Ermeni Soykırımı’nı Anma Günü nedeni yaptığı açıklamada sözde Ermenilerin soykırım yalanının her yıl dünya gündemine getirildiğine dikkat çekti.

Selçuk Semizoğlu, “Ermenilerin değil Ermeni bölgelerine yakın köylerde Ermenilerin katliam yaptığını ifade eden 1915’te Ermeni teröristlerin vahşice katlettiği Türk ve Müslümanları minnetle anıyorum “ dedi.

Semizoğlu açıklamasında, Ermenilerin dünya kamuoyunu aldatmaya yönelik ortaya attığı sözde soykırım iddialarının her yıl daha yoğun bir biçimde tekrar gündeme getirildiğine dikkat çekerek, “Tarih bilimi açısından değerlendirme yaparken bir soykırımdan bahsetmek için mutlaka bir belgeye dayanmak gerekir” dedi.

Kanıt olmadan ve gerçeklikten uzak ifade edilen rakamlarla “soykırım” iddiasında bulunmanın, art niyetli ve karalamaya yönelik siyasî bir yaklaşım olduğunun altını çizen Semizoğlu şunları dile getirdi:

“Sözde soykırım iddiası, düşman askerine bile centilmence davranan, yaralı düşmanını elleriyle iyileştiren askerler yetiştiren Yüce Türk Milletini dünya siyaset arenasında köşeye sıkıştırmak ve kendilerinin uyguladıkları vahşeti gizlemek için kasıtlı olarak gündemde tutulmaktadır. Tarihi kaynaklar açıkça göstermektedir ki, yıllardır sistematik bir biçimde ısrarla öne sürülen sözde soykırım asla gerçekleşmemiştir. Bütün dünyada, ahlakı ve askeri dehası parmakla gösterilen, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi; “Bize karşı yapılmış olan iftiraların aksine, tehcir edilmiş olanlar hayattadır”. Belgeler, Atamızın bu sözünü doğrulamıştır. 20 Mart 1919’de hazırlanan rapora göre 232.679 Ermeni ve Rum, evlerine geri dönmüşler ve mülkleri kendilerine iade edilmiştir”.

“Bu asılsız iddiaların aksine, Yurdumuzun birçok bölgesinde başlayan Ermeni isyanları katliama dönüşmüştür” diyen Semizoğlu açıklamasında, “Ermeni terör grupları, kadın, yaşlı, çocuk demeden binlerce masumu katletmiş, bu vahşetin izleri ise toplu mezarlarla ortaya çıkmıştır. Dünya kamuoyunu yanıltmaya  ve Milletimizi bölmeye yönelik stratejik iftiralar atanlar kendi karanlık geçmişlerinde boğulacaklardır” dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, açıklamasının son bölümünde ise, “Türk Milleti, canla başla mücadele ederek bu Vatanı bize hediye eden aziz şehitleri, her bir karışı hak edilmiş toprağı ve şanlı tarihiyle gurur duymaktadır. 1915’te Ermeni teröristlerin vahşice katlettiği Türk ve Müslümanları minnetle anıyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.