enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı faşizan zihniyeti lanetliyorum
00:05 İstanbul’da İl Tarım ve Orman ile Ticaret müdürlüklerine bağlı ekiplerince, ramazan ayı öncesinde kasaplara yönelik denetimler artırıldı
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cami derneklerinin daha şeffaf olması talebi

Cami derneklerinin daha şeffaf olması talebi
8 Nisan 2021
638
A+
A-

UHA HABER / Hrıstiyan Birlik Partileri milletvekilleri Almanya dışından finanse edilen camilerin mali kaynakları konusunda daha şeffaf olmasını istedi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (KNA / EC, SSB)’ye dayandırdığı habere göre, Hrıstiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) milletvekilleri Almanya dışından finanse edilen camilerin daha şeffaf olmasını istedi.

CDU/CSU Federal Meclis Grubu Dini Cemaatler Raportörü Christoph de Vries konuyla ilgili Die Welt gazetesine bir açıklama yaptı. De Vries “Büyük ölçüde Avrupa Birliği dışındaki yabancı kaynaklarla finanse edilen derneklerin vergi daireleri karşısında bir belgeleme yükümlülüğüne sahip olmasını istiyoruz” dedi.

Die Welt gazetesi bu talebin CDU/CSU Meclis Grubu’nun İslamcılık konusunda hazırladığı bir tutum belgesinde yer aldığını yazdı. Haberde söz konusu metnin gelecek haftalarda parti grubunda tartışmaya açılacağı belirtildi.

CDU/CSU milletvekilleri ayrıca Alman iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın yetkilerinin de artırılmasını savunuyor. Kara para aklama ve terörizmin finansmanı gibi alanlarda mali işlemleri inceleme yetkisi bulunan istihbaratın aşırılıkçı grupların finansmanı başlığı altında da aynı yetkiye sahip olması isteniyor.

CDU Milletvekili De Vries sadece cami derneklerine mahsus bir sicil tutulmasından yana olmadıklarını, bunun hukuken zor olduğunu aynı zamanda gerekli bilgileri toplamaya da yardımcı olmayacağını söyledi. De Vries “O nedenle daha hedef odaklı yapmak ve bilhassa aşırılık yanlısı yapılara verilen desteği mercek altına almak istiyoruz” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 08 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.