enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

California’daki Petrol Sızıntısı Soruşturuluyor

California’daki Petrol Sızıntısı Soruşturuluyor
5 Ekim 2021
709
A+
A-

UHA HABER / California’da yerel idareciler ve federal yetkililer, eyaletin güney kıyılarını kirleten ve doğal hayatın tahrip olmasına yol açan petrol sızıntısının nedenini araştırmaya devam ediyor. Sızıntıya 41 yıllık petrol boru hattının neden olduğu sanılıyor.

Mustafa Kemal AtatürkHafta sonunda 3 bin varil ham petrol, Büyük Okyanus’a aktı. Yetkililer, San Pedro Körfezi Boru Hattı’nın California açıklarındaki petrol üretim platformuyla kıyıdaki bir petrol tesisini birbirine bağladığını söylüyor.

Los Angeles’ın 65 kilometre güneyindeki Huntington Beach kıyıları, petrol sızıntısından en çok etkilenen bölge. Huntington Beach Belediye Başkanı Kim Carr, sahil şeridinin bazı bölümlerinin ”petrolle kaplandığını” ve sızıntının okyanusta 34 kilometrekarelik alana yayıldığını söyledi.

Petrole bulanan ölü kuşların ve balıkların kıyıya vurduğu görüldü. Beyaz tulumlu ve kasklı temizlik ekipleri, kıyı şeridinden geçen otoyolun doğu kesimindeki sulak alanlarda ve plajda temizlik yaptı.

Petrol sızıntısı nedeniyle kirlenen bölgeye her yıl yaklaşık 90 kuş türünün geldiği, bunlar arasında nesli tükenme tehdidi altında olan 8 ila 10 türün bulunduğu bildiriliyor.

[UHA Haber Ajansı, 05 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.