enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bursa İnegöl Belediyesi’nden 65 yaş üzerindekilere ‘HES Kodu’ anahtarlık

Bursa İnegöl Belediyesi’nden 65 yaş üzerindekilere ‘HES Kodu’ anahtarlık
13 Ekim 2021
335
A+
A-

UHA HABER / Bursa’nın İnegöl Belediyesi, cep telefonu kullanımında ve HES Kodu konusunda zorluk yaşayan 65 yaş üzeri vatandaşlar için üzerinde isim, soy isim, HES Kodu ve karekod bulunan anahtarlık dağıtıyor.
Mustafa Kemal Atatürk(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Pandemi sürecinde pek çok alanda kullanılan HES Kodu, özellikle yaşı ilerlemiş vatandaşlar adına önemli oluyor.
65 yaş üzeri vatandaşların HES uygulamasında sorun yaşamaması adına HES kodlu anahtarlık dağıtımına başlayan İnegöl Belediyesi, ücretsiz olarak yapılan anahtarlık dağıtımları, 10.00-17.00 saatleri arasında İnegöl Belediyesi önünden yapılıyor.
Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
 HES Kodunu söyleyerek anahtarlıklarını alan vatandaşlar, sistemden son derece memnun olduklarını söyledi.
Belediye Başkanı Alper Taban, HES Kodu dağıtım standını ziyaret ederek, vatandaşlara toplamda bin adet anahtarlık dağıtılacağını belirtti.
Hem uygulamayı duyuran hem de vatandaşlara çağrıda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Taban,  “65 yaş üzeri vatandaşlarımıza pandemi süreci içerisinde kolaylık olması adına HES Kodunu gösterme süreciyle ilgili kurum ve kuruluşlara girişte zorunluluklar var. Bu süreci kolaylaştırmak adına biz de vatandaşlarımıza bir uygulama gerçekleştirerek bu süreci kolaylaştırmak istedik” dedi.
Bir 3 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban
Alper Taban, Anahtarlık içerisine kişinin hem HES kodunu yazarak hem de karakod şeklinde kodunu oluşturarak teslim ettiklerini  hatırlatarak, “Özellikle 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza bunu yapıyoruz. Cep telefonundan HES kodunu gösteremeyebilir, interneti olmayabilir, her an aktif olarak bunu göstermesi çok kolay olmayacağı için bu şekilde süreci kolaylaştırma çabası içerisine girdik” şeklinde konuştu.
“Ben tüm özellikle 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın bu noktadan 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet alabileceklerini duyurmak istiyorum” diyen Belediye Başkanı Alper Taban, “Uygulamanın da gerçekten kabul gördüğünü görmek bizleri mutlu etti. Herkese sağlıklı günler diliyorum” dedi.

HABER : Sadullah ORGAN & Bursa, İNEGÖL

[UHA Haber Ajansı, 13 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.