enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:10 (RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
07:36 Eğitimde Büyük Çöküş: Türkiye Avrupa’nın 61 Katı Eğitim Enflasyonu Yaşıyor!…
00:59 Terör ve İstihbarat!…
00:54 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
00:49 Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi sonrası ortak bildiri yayımlandı
00:41 Eğitim faaliyeti sırasında kaza: 1 asker şehit
00:38 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
00:35 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
00:30 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
00:25 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bülent Turan’dan köprü eleştirilerine yanıt: Ne gerek var dedikleri Sabiha Gökçen dünyanın en çok kullanılan altıncı havalimanı

Bülent Turan’dan köprü eleştirilerine yanıt: Ne gerek var dedikleri Sabiha Gökçen dünyanın en çok kullanılan altıncı havalimanı
4 Nisan 2022
651
A+
A-

ANKARA – TÜHA HABER / AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan çeşitli açıklamalarda bulundu. Muhalefetin köprü eleştirilerine cevap veren Turan Sabiha Gökçen Havalimanı yapılırken Kemal Kılıçdaroğlu, “Hangi uçak inecek?” dedi. Bugün Sabiha Gökçen dünyanın en çok kullanılan altıncı havalimanı.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi’nde soruları yanıtladı.

Bülent Turan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

BABACAN’IN SÖZLERİNE TEPKİ

Sayın Babacan’ın bu sözlerini kötü niyet olarak görüyorum. Kılıçdaroğlu’nun her söylediğini tekrarlayan biri oldu. Bu insanların yüzde 50+1 alıp iktidar olma hedefleri yok. Yüzde 1, 2 oy alıp Erdoğan’ı devirme hedefleri var.

Ben iş adamlarını siyasetiyle değerlendirmek istemem. Konuştum kendisiyle, böyle yapmak istemezdim dedim. İhaleyi almayana almış demek, ihale olmuşken olmamış demek büyük haksızlık. Dilin ayarı yok ama bu başka bir şey.

SABİHA GÖKÇEN EN ÇOK KULLANILAN 6. HAVALİMANI

Sabiha Gökçen Havalimanı yapılırken Kemal Kılıçdaroğlu, “Hangi uçak inecek?” dedi. Bugün Sabiha Gökçen dünyanın en çok kullanılan altıncı havalimanı.

Hiç araç geçmese, ambulans için lazım. Zaten devlet bunu yaptırırken bir birim bulması lazım. İster faize, istersen altına, bir şeye bağlaması lazım. Köprü olduğu için araca bağlanıyor. 45 bin araç ölçüm meselesidir.

YAP İŞLET DEVRET MODELİ

Normal köprülerde vatandaş geçse de geçmese de aynı köprüyü ödüyor.

Siz de ben de maaşımızdan, vergimizden aynı oranda para ödüyoruz. Yap işlet devretlerde geçenlerden para verdiği için, geçmeyenler daha az para veriyor. Bu ekstra bir imkan değil mi?

Devlet, 10 yıl taksitle çok seri şekilde köprü yaptırıyor. Bitiminde devletin olacak bu köprü.

Kamu yatırımı olarak değerlendiriliyor. Bunu çok garip bir tartışma olarak değerlendiriyorum. Köprüde 45 bine bağlanmış.

BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİ BÖYLE ÇALIŞIYOR

Zamanında bitiremeyebilir, çok uzun süre olduğu için kar edemeyebilir, bakım masraflarını iyi hesaplamazsa farklı bir bedel çıkabilir.

Devlet yatırım yaparken de Hazine’den verdiği için bir farkı yok. Bu bir finans yöntemi. Bazısı ihaleyle yapar, bazısı yap işlet devretle yapar. Kaldı ki son zamanlarda birçok Avrupa ülkesi yap işlet devret modeliyle yapıyor.

Ben yasama temsilcisiyim. Yürütmede yanlış olursa bunu tabii ki muhalefet dile getirir. Ancak olmayanla siyaset yapılmasına isyan ediyorum. CHP’li müteahhitleri sayıp onlara da çete mi diyeceğiz? CHP’liler bu ülkenin daha zengin insanları. Asla kabul etmiyorum ama AK Parti’nin beşli çetesi varsa CHP’nin 25’li çetesi var. CHP’deki çetelerin nasıl genel başkan değiştirdiğini, parti dizayn ettiklerini gördük. Çete aranacaksa AK Parti’de değil CHP’de aramak lazım.

[UHA Haber Ajansı, 04 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.