enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Buckingham’dan ırkçılık suçlamalarına yanıt: Araştırılacak

Buckingham’dan ırkçılık suçlamalarına yanıt: Araştırılacak
10 Mart 2021
477
A+
A-

UHA HABER / Buckhingham Sarayı’ndan Prens Harry’nin eşi Meghan Markle’nin Kraliyet Ailesi’ne yönelik ırkçılık suçlamalarına yanıt geldi. Saray, suçlamaların “çok ciddiye” alındığı ve araştırılacağını açıkladı.

(UHA)  Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle’den aktardığı Reuters,dpa‘nın haberine göre,Prens Harry ve eşi Meghan Markle’nin ABD’li ünlü televizyoncu Oprah Winfrey’e verdiği iki saatlik röportajda Kraliyet’e yönelttiği suçlamalara Buckingham Sarayı’ndan ilk yanıt yazılı bir açıklamayla geldi.

“Tüm aile son birkaç yılın Harry ve Meghan için ne kadar zorlu geçtiğini öğrendiği için üzgün” denilen açıklamada, dile getirilen konuların endişe verici olduğu vurgulandı.

“Bazı hatırlananlar kısmen farklı olsa da özellikle ırkçılıkla ilgili iddiaların çok ciddiye alındığı ve bunun aile içinde özel olarak araştırılacağı” belirtilen açıklamada, “Harry, Meghan ve Archie her zaman ailenin çok sevilen üyeleri olarak kalacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bu açıklamadan önce İngiliz kamu televizyonu BBC, Buckhingham Sarayı’nda kriz toplantısı yapıldığını duyurmuştu.

Kraliçe 2. Elizabeth

Kraliçe 2. Elizabeth

Çiftin Kraliyet’e yönelik suçlamaları

Meghan Markle CBS kanalında Winfrey’e verdiği ve milyonlarca kişinin izlediği röportajda, Kraliyet Ailesi’nden ırkçı ithamlar karşısında destek görmek yerine, bizzat aile bireylerinin ırkçı tavırlarıyla karşı karşıya kaldıklarını anlatmıştı. Markle, oğlu Archie’ye hamile olduğu sırada, “doğduğunda teninin ne kadar koyu olabileceğine dair endişeler vardı” demiş ve bu nedenle kendisine oğlunun Prens olamayacağının söylendiğini de iddia etmişti.

Koyu tenli bir bebeğin Saray için bir sorun olacağının farkında olduğunu ifade eden Meghan, hamileliği sırasında intihar etmeyi bile düşündüğünü, bu konuda yardım almak istediğini, ancak yardım almasını Saray’ın engellediğini söylemişti.

Çiftin ortaya attığı iddialar, İngiltere ve Birleşik Krallık’a bağlı alan ülkelerde monarşinin tartışmaya açılmasına neden oldu. Suçlamalar siyaseti de harakete geçirirken ülkedeki İşçi Partisi mecliste bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Thomos Markle: Kraliyet’e saygı duyuyorum

Meghan Markle’nin babası Thomas Markle da yaptığı açıklamada, ırkçılık suçlamalarına karşı Kraliyet’i savunarak “Kraliyet’e büyük bir saygı duyuyorum ve İngiliz Kraliyet Ailesi’nin ırkçı olduğunu düşünmüyorum” dedi. Kızıyla iyi bir ilişkisi olmayan Markle, “Sadece birisinin sorduğu saçma bir soru olabilir” şeklinde konuştu.

Prens Harry ve ABD’li oyuncu eşi Meghan Markle geçen yılın Ocak ayında Kraliyet Ailesi’ndeki görevlerini bıraktıklarını, bundan böyle yaşamlarını İngiltere ve Kuzey Amerika’da geçireceklerini açıklamıştı. Daha sonra Kraliyet Ailesi’nden tamamen ayrılma ve İngiltere’ye dönmeme kararı alan çift, geçen yaz ABD’nin Los Angeles kentine yerleşmişti.

[UHA Haber Ajansı, 10 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.