enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:09 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:09 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:09 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de UHA / İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:05 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:05 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey UHA / İnternational News Agency’nda
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:03 İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.
00:01 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:01 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:00 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:18 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:14 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:08 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:06 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Buckingham’dan ırkçılık suçlamalarına yanıt: Araştırılacak

Buckingham’dan ırkçılık suçlamalarına yanıt: Araştırılacak
10 Mart 2021
478
A+
A-

UHA HABER / Buckhingham Sarayı’ndan Prens Harry’nin eşi Meghan Markle’nin Kraliyet Ailesi’ne yönelik ırkçılık suçlamalarına yanıt geldi. Saray, suçlamaların “çok ciddiye” alındığı ve araştırılacağını açıkladı.

(UHA)  Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle’den aktardığı Reuters,dpa‘nın haberine göre,Prens Harry ve eşi Meghan Markle’nin ABD’li ünlü televizyoncu Oprah Winfrey’e verdiği iki saatlik röportajda Kraliyet’e yönelttiği suçlamalara Buckingham Sarayı’ndan ilk yanıt yazılı bir açıklamayla geldi.

“Tüm aile son birkaç yılın Harry ve Meghan için ne kadar zorlu geçtiğini öğrendiği için üzgün” denilen açıklamada, dile getirilen konuların endişe verici olduğu vurgulandı.

“Bazı hatırlananlar kısmen farklı olsa da özellikle ırkçılıkla ilgili iddiaların çok ciddiye alındığı ve bunun aile içinde özel olarak araştırılacağı” belirtilen açıklamada, “Harry, Meghan ve Archie her zaman ailenin çok sevilen üyeleri olarak kalacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bu açıklamadan önce İngiliz kamu televizyonu BBC, Buckhingham Sarayı’nda kriz toplantısı yapıldığını duyurmuştu.

Kraliçe 2. Elizabeth

Kraliçe 2. Elizabeth

Çiftin Kraliyet’e yönelik suçlamaları

Meghan Markle CBS kanalında Winfrey’e verdiği ve milyonlarca kişinin izlediği röportajda, Kraliyet Ailesi’nden ırkçı ithamlar karşısında destek görmek yerine, bizzat aile bireylerinin ırkçı tavırlarıyla karşı karşıya kaldıklarını anlatmıştı. Markle, oğlu Archie’ye hamile olduğu sırada, “doğduğunda teninin ne kadar koyu olabileceğine dair endişeler vardı” demiş ve bu nedenle kendisine oğlunun Prens olamayacağının söylendiğini de iddia etmişti.

Koyu tenli bir bebeğin Saray için bir sorun olacağının farkında olduğunu ifade eden Meghan, hamileliği sırasında intihar etmeyi bile düşündüğünü, bu konuda yardım almak istediğini, ancak yardım almasını Saray’ın engellediğini söylemişti.

Çiftin ortaya attığı iddialar, İngiltere ve Birleşik Krallık’a bağlı alan ülkelerde monarşinin tartışmaya açılmasına neden oldu. Suçlamalar siyaseti de harakete geçirirken ülkedeki İşçi Partisi mecliste bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Thomos Markle: Kraliyet’e saygı duyuyorum

Meghan Markle’nin babası Thomas Markle da yaptığı açıklamada, ırkçılık suçlamalarına karşı Kraliyet’i savunarak “Kraliyet’e büyük bir saygı duyuyorum ve İngiliz Kraliyet Ailesi’nin ırkçı olduğunu düşünmüyorum” dedi. Kızıyla iyi bir ilişkisi olmayan Markle, “Sadece birisinin sorduğu saçma bir soru olabilir” şeklinde konuştu.

Prens Harry ve ABD’li oyuncu eşi Meghan Markle geçen yılın Ocak ayında Kraliyet Ailesi’ndeki görevlerini bıraktıklarını, bundan böyle yaşamlarını İngiltere ve Kuzey Amerika’da geçireceklerini açıklamıştı. Daha sonra Kraliyet Ailesi’nden tamamen ayrılma ve İngiltere’ye dönmeme kararı alan çift, geçen yaz ABD’nin Los Angeles kentine yerleşmişti.

[UHA Haber Ajansı, 10 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.