enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BTP’den Erdoğan’a ÖTV yanıtı: “Sayın Cumhurbaşkanı özrü kabahatinden büyük bir açıklama yapmak zorunda kaldı.”

BTP’den Erdoğan’a ÖTV yanıtı: “Sayın Cumhurbaşkanı özrü kabahatinden büyük bir açıklama yapmak zorunda kaldı.”
9 Temmuz 2021
379
A+
A-

UHA HABER / Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın “ÖTV’yi kaldıracağız” açıklaması siyasetin gündemini belirledi.
BTP liderinin açıklamasından sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Aslında daha fazla ÖTV almamız gerekiyor” dedi.
Emre Polat | Independent TürkçeErdoğan’ın bu sözlerine BTP Sözcüsü Emre Polat cevap verdi.
Parti olarak gündemi belirlemeye devam ettiklerini ifade eden Polat, “Türkiye’de gündemi belirleyen tek parti olmaya devam ediyoruz. Kurulduğumuz günden beri bu değişmedi. Çünkü modeli, projesi olan tek parti Bağımsız Türkiye Partisi. Kurucu ve ebedi genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş hocamız sadece Türkiye değil dünyanın gündemini belirleyen, dünyadaki yoksulluğu bitirecek modelin sahibiydi. Bu konuda yapılan çalışmalar, kongreler, eserler ortada. Milli Ekonomi Modeli’nin uygulandığı ülkeler dünyanın neredeyse yarısına ulaştı. 2013 yılında Rus Duma’sında gerçekleşen tarihi toplantıda Haydar Baş hocamızın tarihi ifadesiyle, kapitalizm sessiz bir devrimle tarihin çöp sepetine atıldı. O günden bugüne değişen hiçbir şey yok. O gün de projelerimiz, söylemlerimiz çalınıyordu, bugün de çalınıyor. O gün de gerçek gündemi biz belirliyorduk, bugün de bu durum aynen devam ediyor.” dedi.
“Özrü kabahatinden büyük açıklama”
Açıklamasında BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın haftalar önce duyurduğu “ÖTV’yi kaldıracağız” açıklamasının ciddi bir karşılık bulduğunu ifade eden Polat şöyle devam etti, “Milletimiz, BTP liderinin söylediği şeyi yapacağını çok ama çok iyi biliyor. Çünkü BTP’nin Milli Ekonomi Modeli var ve bu modeli dünya uyguluyor. Genel başkanımızın açıklamasının üzerinden daha hafta geçmeden önce muhalefet partileri, sonra da iktidar ve cumhurbaşkanı bu gündemin peşine takılmak zorunda kaldı. Sayın Cumhurbaşkanı yaptığı açıklama ile ÖTV konusunda savunmaya geçip, “aslında biz daha fazla alabilecekken daha az alıyoruz” diyerek özrü kabahatinden beter bir açıklama yapmak mecburiyetinde kaldı. Genel Başkanımız Hüseyin Baş’ın özellikle akaryakıttan alınan ÖTV ile çiftçimizin, vatandaşımızın mağdur edildiği vurgusu iktidar tarafında ciddi sıkıntı oluşturdu anlaşılan. Ama iktidarın yapabileceği hiçbir şey yok. Çünkü onlar mevcut kapitalist düzenin çarkları arasına hem kendilerini hem de ülkemizi sokmuş durumdalar.”
“Gündemi biz belirleyeceğiz, diğerleri de peşimizden gelecek”
“Ülkemizi bu acımasız çarktan çıkarabilecek yegâne parti Bağımsız Türkiye Partisi’dir.” Diyen BTP Sözcüsü Emre Polat,  “Milli Ekonomi Modeli Türkiye’yi içinde bulunduğu darboğazdan çıkarıp, dünyanın en gelişmiş, en müreffeh ülkesi yapma noktasında tek modeldir. Gündemi biz belirleyeceğiz, diğerleri de peşimizden gelecek. Onların modeli yok, çözümü yok, ideali yok. Milleti içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtarıp refaha kavuşturmak, fakirliğin suç sayıldığı bir ülke haline gelmek birinci amacımız. Bizler, ömrünü bu milletin müreffeh bir hayat yaşamasına adamış ve dünyayı peşinden sürükleyen Milli Ekonomi Modeli’nin sahibi Haydar Hocanın kadrosu olarak bu hedefe ulaşacak yegâne partiyiz.” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 09 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.