enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Böyle bir babaya, böyle bir evlat…

Böyle bir babaya, böyle bir evlat…
31 Temmuz 2022
1.095
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

AMSTERDAM – UHA HABER / Hollanda medyası önce babasından, şimdi de oğlundan söz ediyor…

Hollanda Salon Futbolu Turnuvalarının en görkemlisini organize eden Avni Kandemir’in, 18 yaşındaki oğlu Emre, mahalle çocukları için şenlik organize etti.

3 Yıl önce yayınlamış olduğum bir haberde, kendisinden sitayişle söz ettiğim bir Türk babanın, şimdi de oğlundan sitayişle söz ediliyor.

İlhan KARAÇAY’ın haberi:

Konuya açıklık getirmek için, önce 3 yıl önceki haberimin ilk satırlarına bakalım.

kişi, spor, grup, poz içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Haber şöyle başlıyordu:
Hollanda’da düzenlenen salon futbolu turnuvalarının en görkemlisini Avni Kandemir adlı bir Türk genci organize ediyor. 1982 yılında henüz 15 yaşındayken başlattığı turnuvaya kendi adını vermek isteyen Türk genci Avni adının Hollandalılarca telaffuz edilemediğini, bu nedenle Avni yerine Auni adını kullanmayı tercih ettiğini söylüyor.
Amacının değişik kültürlerden gençleri bir araya getirip kaynaştırmak olduğunu söyleyen bu genç yetenek, Hollanda’daki ırkçılığın önüne bir sed çekiyor.

Ülke genelinde farklı etnik kültürden futbolcuların yer aldığı kulüplerin katıldığı geleneksel Auni Salon Futbol Turnuvası’, yine kendi kurduğu ‘Auni, Dostluk, Kardeşlik ve Spor Vakfı’ kanalıyla organize eden Türk gencine,15 yaşındaki oğlu Emre ve arkadaşları yardım ediyor.

Turnuvaya spor camiasından her yıl tanınmış simalar katılıyor. Daha önce ünlü teknik direktör Dick Advocaat, Frank de Boer, Louis van Gaal, Sjaak Swart, Edgar Davits ve bonservisi Villareal’de olan ve şu an kiralık olarak Real Valladolid takımının formasını terletmeye devam eden Enes Ünal ve Feyenoord`dan Karim El Ahmadi’nin katılmış olduğu turnuvaya, bu yıl da Guus Hiddink davetliydi. Ayrıca, Ajax’ta forma giyen Hakim Ziyech’in kardeşi Hicham da turnuvaya renk kattı.
Turnova boyunca ҫeşitli kültürel etkinlikler de oldukҫa ilgi gördü.

kişi, çayır, açık hava, insanlar içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

İşte, 3 yıl önceki haberin kahramanı olan Avni Kandemir’in, o zaman kendisine yardımcı olan oğlu Emre, 3 yl sonra, bu kez kendi organizasyonu ile Hollanda medyasına konu oldu.

tablo, kişi, marimba içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Şimdi 18 yaşında olan Emre Kandemir, mahallesindeki çocukların, iki yıllık pandemi esaretinden kurtuluşlarını, görkemli bir organizasyon ile kutlattı.

Yorucu geçen bir eğitim sezonundan sonra, mahalle çocuklarını, babasının 40 yıl önce başlattığı futbol şenliğinin yapıldığı yer olan De Sterrentuin’de, bir açık hava şenliği düzenledi.

çayır, kişi, açık hava, insanlar içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Çeşitli kuruluşları harekete geçirerek, yeme ve içme dahil, akla gelmeyecek oyunların oynandığı şenlik, medyada geniş yer aldı.

kişi, açık hava, çayır, ağaç içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu 

Türk genci Emre’nin organize ettiği açık hava şenliğinde sadece çocuklar değil, ebeveynler de günün tadını çıkardılar.

Alttaki fotoğrafta, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler alanında çok başarılı olan Avni Kandemir’in oğlu Emre, böylesi iddialı bir organizasyonda, annesi tarafından da yalnız bırakılmadı. 100 çocuğun beklendiği ama 250 çocuğun akın ettiği festivalde çok yorulan anne Kandemir, sonuçta bir dondurmayı hak etmişti.

kişi, dik, poz içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Avni Kandemir’in oğlu Emre

[UHA Haber Ajansı, 31 Temmuz 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.