enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bosna-Hersek’te Müslümanları hedef alan Macar lider Orban’a tepki büyüyor

Bosna-Hersek’te Müslümanları hedef alan Macar lider Orban’a tepki büyüyor
24 Aralık 2021
369
A+
A-

SARAYBOSNA-UHA HABER / Bosna-Hersek‘te resmi yetkililer ve din görevlilerinin, önemli orandaki Müslüman nüfusu yüzünden ülkenin AB tam üyeliğini sorgulayan Macaristan Başbakanı Viktor Orban’a yönelik tepkisi büyüyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin  haberine göre, Bosna-Hersek’teki siyasi partiler Orban’ın Saraybosna’ya yapacağı resmi ziyaretin iptal edilmesini isterken, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Hüseyin Kavazovi aşırı sağcı Macar lideri ırkçı ve yabancı düşmanlığıyla suçladı.

Kavazoviç, “Bu tür ideolojiler, Avrupa politikalarının dayandığı bir temel haline gelirse, bu bizi Avrupa’da Holokost ve diğer korkunç suçların işlendiği faşist Nazi şiddeti ve soykırımcı ideolojilerin zamanına götürür.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic, Orban’ın açıklamasını “utanç verici ve kaba” olarak niteleyerek, “ 2 milyon Bosnalı Müslümanı entegre etmek AB için bir zorluk değil, çünkü biz her zaman burada yaşamış yerli bir Avrupa halkıyız ve biz Avrupalılarız.” dedi

Orban ne demişti?

İlk olarak Orban’ın sözcüsü Zoltan Kovacs, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘‘Bosna-Hersek’in AB üyeliğiyle ilgili sorun bu ülkenin 2 milyon Müslüman nüfusunun nasıl entegre edileceği” ifadesini kullandı.

Orban, Budapeşte’de salı günü yaptığı açıklamada ise ülkesinin Bosna-Hersek’in AB üyeliğini desteklediğini söyledikten sonra ülkede yaşayan Müslüman nüfusa dikkat çekerek, “2 milyon Müslüman’ın yaşadığı bir devletin güvenliğini nasıl yöneteceğimiz onların güvenliği için de kilit bir konu.” demişti.

Orban, Bosna-Hersek‘ten ayrılmak isteyen Sırpların lideri Milorad Dodik’e yönelik özellikle Almanya’nın önerdiği gibi AB’den gelebilecek bir yaptırım kararını desteklemeyeceğini söylemişti.

Ek kaynaklar * AP

[UHA Haber Ajansı, 24 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.