enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:31 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
07:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:14 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
06:24 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
06:17 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:50 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:05 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
00:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bolivya eski geçici devlet başkanı Jeanine Anez tutuklandı

Bolivya eski geçici devlet başkanı Jeanine Anez tutuklandı
14 Mart 2021
1.053
A+
A-

UHA HABER / Bolivya’da 2019’da Evo Morales‘in istifasının ardından geçici devlet başkanlığı görevini üstlenen Jeanine Anez tutuklandı. Anez Morales’e yönelik “darbe” soruşturmasında “terörizm” ve “isyana teşvik”le suçlanıyor.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre,Bolivya’da 2019 yılında Evo Morales’in istifaya zorlanmasının ardından geçici devlet başkanlığı görevini üstlenen Jeanine Anez tutuklandı.

İçişleri Bakanı Carlos Eduardo del Castillo yaptığı açıklamada, polisi “Bolivya’da adaletin tecelli etmesindeki tarihi görevi” nedeniyle tebrik etti. Morales ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “kendisine yönelik darbenin planlayıcıları ve ortaklarının soruşturulması ve cezalandırılması gerektiğini” ifade etti.

Savcılık eski Devlet Başkanı Evo Morales’e yönelik “darbe” soruşturmasında Anez hakkında “terörizm” ve “isyana teşvik” suçlarından tutuklama kararı çıkarmıştı. Darbe soruşturması kapsamında geçen hafta cuma günü Anez’in eski kabinesindeki iki isim; Enerji Bakanı Rodrigo Guzman ve Adalet Bakanı Alvaro Coimbra da tutuklanmıştı. Bolivya eski Senato Başkan Yardımcısı Anez 2019 yılında kitlesel protesto gösterileri ve ordunun baskısı sonucu Evo Morales’in istifaya zorlanmasının ardından devlet başkanlığı görevini geçici olarak üstlenmişti.

Bolivya televizyonu Anez’in gözaltı sonrasında La Paz havalimanına İçişleri Bakanı Castillo ve çok sayıda polis eşliğinde getirildiği görüntülere yer verdi.

Söz konusu görüntülerde Anez’in kelepçeli olmadığı gözlendi. Gazetecilere kararı “yasa dışı” diye nitelendiren Anez daha sonra sorgulanmak üzere götürülmüştü.

Evo Morales ve Luis Arce Catacora
Evo Morales ve Luis Arce Catacora

Mufazakar siyasetçi Anez kendisi hakkında çıkarılan tutuklama kararıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Siyasi kovuşturma başladı” ifadesini kullanmıştı. Anez hükümetin kendisini, “olmayan bir darbeye katılmakla suçladığını” dile getirmişti.

Eski Devlet Başkanı Evo Morales ülkeyi 13 yıl yönetmiş ve kitlesel protesto gösterileri ile ordunun baskısının ardından görevinden istifa ederek Meksika’ya gitmişti. Partili arkadaşı Luis Arce Catacora’nın 2020 yılında devlet başkanlığı seçimini kazanması sonrasında Bolivya’ya dönen Morales, kurucusu olduğu iktidar partisi MAS’ın liderliğini yeniden üstlenmişti.

[UHA Haber Ajansı, 14 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.