enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:18 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM: Uzun çalışma saatleri öldürüyor

BM: Uzun çalışma saatleri öldürüyor
19 Eylül 2021
1.001
A+
A-

UHA HABER Kalp ve akciğer hastalıkları, beyin kanaması, iş kazaları: Kötü çalışma koşulları her yıl 1,9 milyon kişinin hayatına mal oluyor. Ölümlerin bağlantılı olduğu en büyük sebeplerden biri uzun çalışma saatleri.

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Dünya Çalışma Örgütü’nün (ILO) dünyanın çeşitli bölgelerindeki meslek ölümlerini ortaklaşa incelendiği raporun ayrıntıları bugün araştırmayı gerçekleştiren uzmanlar tarafından Cenevre’de açıklandı.

Rapora göre her yıl 1 milyon 900 bin kişi çalışma koşulları yüzünden hayatını kaybediyor. Ölümlerin 1 milyon 200 binine çalışma koşulları ile bağlantılı olarak kalp ve akciğer hastalıkları ile beyin kanamasının yol açtığı belirtildi. Ölümlerin yaklaşık 360 bininin de iş kazaları yüzünden meydana geldiği raporda yer aldı.

Raporda meslek ölümlerinde başlıca ve giderek de artan risk faktörü olarak uzun çalışma saatleri gösteriliyor. BM’nin araştırmasına göre ölüm vakalarının yaklaşık 750 bini yapılan fazla mesailerle bağlantılı. Uzmanlar, raporda korona krizinin bu durumu daha da kötüleştirdiği uyarısında bulundu.

Hava kirliliği en büyük etkenlerden

Uzmanların elde ettiği verilere göre toz parçacıkları, gaz ve buhar gibi hava kirliliğinin bulunduğu mekanlar ölümlerin 450 bininden sorumlu. Yapılan bölgesel değerlendirmede de meslek ölümlerinin en çok görüldüğü yerler güneydoğu Asya ve batı Pasifik ülkeleri.

BM Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, raporla ilgili değerlendirmesinde “Bu kadar çok insanin meslekleri yüzünden ölmesi şok edici” ifadelerini kullandı.

Raporda olumlu bir gelişmeye de yer verildi. Buna göre dünya çapında meslek ölümleri nüfusa oranla 2000 ile 2016 yılları arasında yüzde 14 geriledi. Bunun da iş yerlerindeki sağlık ve güvenlik koşullarının iyileştirilmesine bağlı olduğu belirtiliyor.

EK Kaynaklar *dpa

Fizyoterapist Gülnur Aydoğdu,'Spor yaralanmasında iyileşme süreci içinde sporcuda fiziksel ve ruhsal kayıplara neden olabiliyor' | Gölcük Haber Gazetesi

HABER : Ftr. Gülnur AYDOĞDU (Sağlık muhabiri)

[UHA Haber Ajansı, 19 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.