enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:18 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM uyardı: Afganistan’da önlem alınmadığı takdirde bu kış açlık kapıda

BM uyardı: Afganistan’da önlem alınmadığı takdirde bu kış açlık kapıda
26 Ekim 2021
445
A+
A-

NEW YORK-UHA HABER / Birleşmiş Milletler (BM), Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan’da nüfusun yarısından fazlasına denk gelen 22,8 milyon kişinin bu kış ciddi gıda güvenliği sıkıntısı yaşayacağı uyarısında bulundu.

Yurtta sulh, cihanda sulh(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, BM’nin Dünya Gıda Programı ve Dünya Tarım Örgütü, konuyla ilgili bugün ortak bir bildiri yayımladı. Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley, bu bildiride yer alan açıklamasında, “Bu kış, hayat kurtarmak için yardımlarımızı hızlandırmadığımız takdirde, milyonlarca Afgan göç etmekle açlıktan ölmek arasında seçim yapmak zorunda kalacak” diyerek durumun ciddiyetini özetledi.

Afganistan için açlık felaketi kapıda

Afganistan’daki gıda sorununun Suriye, Yemen, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden daha ciddi ve umutsuz olacağını vurgulayan BM görevlisi, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Afganistan’da şu anda dünyanın en kötü insani felaketlerinden birisi yaşanıyor. En kötü felaket için geri sayım başladı ve şimdi harekete geçmezsek, en kötü felaketi de göreceğiz” dedi.

İç savaşın olumsuz etkileri, küresel ısınma, ekonomik ve sağlık sorunlarıyla boğuşan Afganistan’da, BM ölçülerine göre nüfusun yarısından fazlası bu kışı “3. derece” diye nitelendirilen “akut gıda krizi” ve “4. derece” diye adlandırılan “acil gıda” sorunu yaşayan ülkeler kategorisinde yaşayacak.

Nisan ayından bu yana nüfusun yüzde 37’si daha gıda sorunu çekmeye başladı

BM ölçülerine göre, 3. derece, ciddi akut gıda beslenme sorunu, 4. derece ise arkasından ölümlerin geleceği aşırı derece ciddi akut gıda sorununun göstergesi olarak biliniyor. BM’de 5. derece ise tam bir kıtlık göstergesi olarak anılıyor.

Dünya Gıda Programı’na göre, nisan ayından bu yana nüfusunu yüzde 37’si daha akut gıda güvenliği sıkıntısı yaşayanlar grubuna dahil oldu. Bu gruba yeni dahil olanların arasındaki 3,2 milyon çocuk 5 yaşın altında.

Ek kaynaklar • AFP

[UHA Haber Ajansı, 26 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.