enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:41 Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 70’e ulaştı…
10:37 Erken teşhis ve uygun tedaviyle Ankilozan Spondilitte omurga hasarı önlenebilir…
10:12 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:26 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
09:21 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı…
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
07:01 Başkent Lefkoşa’daki yapımı yaklaşık 3 yıl süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Külliyesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
00:46 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
00:29 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur
23:31 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
06:51 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM: “Türkiye’ye Deprem Yardımları Sürüyor”

BM: “Türkiye’ye Deprem Yardımları Sürüyor”
2 Nisan 2023
148
A+
A-

6 Şubat deprem felaketinin ardından, Birleşmiş Milletler’in Türkiye’ye yardım için üye ülkelerden acilen bir milyar dolar sağlanması çağrısı sonrasında, talep edilen fonun şimdiye kadar yaklaşık yüzde yirmisi olan 200 milyon dolar sağlandığı bildirildi. Sağlanan fonun, çoğunlukla ABD ve Almanya kaynaklı olduğu belirtiliyor.

Ne mutlu Türküm diyene… - 11incikoy.comUluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın New York kaynaklı Can KAMİLOĞLU’nun haberine göre, BM, deprem felaketinin hemen sonrasında başlattığı, Türkiye ve Suriye’de farklı kuruluşları ve sahadaki ortaklarıyla insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

BM İnsani Yardım Ofisi (OCHA), dokuz milyondan fazla kişinin doğrudan etkilendiği deprem felaketi sonrasında Türkiye’de, yaklaşık dört milyon kişiye temel ev eşyaları, yaklaşık üç milyon kişiye gıda yardımı ile ulaşarak, Türk hükümeti önderliğindeki insani yardım çalışmalarına desteğini sürdürdüğünü açıkladı.

BM İnsani Yardım Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, deprem felaketinin ardından gelinen mevcut durumun hala “insani acil durum” düzeyinde olduğunu, bu yıkıcı depremden sağ kurtulanlara desteğin sürdüğünü belirtti.

BM İnsani Yardım Ofisi, Türkiye’ye şimdiye kadar özel barınma birimleri, farklı aletler, tamir takımları, barınak ve yaşam alanları desteği sağlandığı, Türk Sağlık Bakanlığı’na 4,6 milyon doz aşı, gezici sağlık klinikleri ve ilaçlarla destek verildiğini açıkladı.

“Gıda üretiminin yüzde yirmisinden fazlası zarar gördü”

FAO Nedir? FAO Amacı Nedir? - Gıda HattıBM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) da yaptığı açıklamada, 11 önemli tarım ilini etkileyen depremde, Türkiye’nin gıda üretiminin yüzde 20’sinden fazlasının zarar gördüğünü açıkladı.

BM Gıda ve Tarım Örgütü, Türkiye’nin bereketli toprakları olarak bilinen depremden etkilenen bölgenin, ülkenin tarımsal gelirinin yaklaşık yüzde 15’ini oluşturduğuna dikkat çekti. Örgüt, felaketten etkilenen bölgelerdeki insanların üçte birinden fazlasının geçimlerini tarımla sağladığını ancak şimdi zor şartlar içinde mücadele verdiğini belirtti.

BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün, deprem felaketinden etkilenen bölgelerde bir sonraki hasadı kurtarmak için çalışmalarda bulunduğu, çiftçilere nakit yardımı sağlandığı, çiftliklerini ve topraklarını iyileştirmelerine yardımcı olunduğu belirtildi Buna karşın gelecekteki mahsulleri güvence altına almak için çok önemli olan son tarihlerin yaklaştığı, gübre kıtlığının gıda üretimini sürdürmeyi zorlaştıracağı kaydedildi.

BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün Orta Asya Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, “Gübre ve tohum sağlayarak çiftçilerimizi acilen desteklememiz gerekiyor. Bu yıl mahsul üretim seviyelerini korumak için tek şansımız bu” dedi.

“Suriyeli depremzedeler güvenli suya ulaşamıyor”

BM İnsani Yardım Ofisi, Suriye’ye de deprem sonrası yardımın sürdüğünü ancak güvenli gıdaya ulaşım tehdidinin artığını, ayrıca mevcut hava şartları nedeniyle yerinden edilmiş kişilerin yaşadığı kampları su bastığı belirtti.

Açıklamada “Yaklaşık 8,8 milyon kişinin depremden etkilendiği Suriye’de, kuzeybatıda şiddetli yağışlar yerinden edilmiş aileleri daha fazla zor durumda bırakıyor, kampları su basıyor ve binlerce çadırı yıkıyor. En az 50 yer değiştirme bölgesi sular altında kaldı BM ve ortakları acil durum barınma alanları, yiyecek, su, sanitasyon ve hijyen malzemeleri sağlıyor. Halep, Lazkiye ve Hama vilayetlerinde yüzden fazla okulun toplu sığınak olarak kullanılıyor” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.