enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM: “Türkiye’ye Deprem Yardımları Sürüyor”

BM: “Türkiye’ye Deprem Yardımları Sürüyor”
2 Nisan 2023
149
A+
A-

6 Şubat deprem felaketinin ardından, Birleşmiş Milletler’in Türkiye’ye yardım için üye ülkelerden acilen bir milyar dolar sağlanması çağrısı sonrasında, talep edilen fonun şimdiye kadar yaklaşık yüzde yirmisi olan 200 milyon dolar sağlandığı bildirildi. Sağlanan fonun, çoğunlukla ABD ve Almanya kaynaklı olduğu belirtiliyor.

Ne mutlu Türküm diyene… - 11incikoy.comUluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın New York kaynaklı Can KAMİLOĞLU’nun haberine göre, BM, deprem felaketinin hemen sonrasında başlattığı, Türkiye ve Suriye’de farklı kuruluşları ve sahadaki ortaklarıyla insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

BM İnsani Yardım Ofisi (OCHA), dokuz milyondan fazla kişinin doğrudan etkilendiği deprem felaketi sonrasında Türkiye’de, yaklaşık dört milyon kişiye temel ev eşyaları, yaklaşık üç milyon kişiye gıda yardımı ile ulaşarak, Türk hükümeti önderliğindeki insani yardım çalışmalarına desteğini sürdürdüğünü açıkladı.

BM İnsani Yardım Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, deprem felaketinin ardından gelinen mevcut durumun hala “insani acil durum” düzeyinde olduğunu, bu yıkıcı depremden sağ kurtulanlara desteğin sürdüğünü belirtti.

BM İnsani Yardım Ofisi, Türkiye’ye şimdiye kadar özel barınma birimleri, farklı aletler, tamir takımları, barınak ve yaşam alanları desteği sağlandığı, Türk Sağlık Bakanlığı’na 4,6 milyon doz aşı, gezici sağlık klinikleri ve ilaçlarla destek verildiğini açıkladı.

“Gıda üretiminin yüzde yirmisinden fazlası zarar gördü”

FAO Nedir? FAO Amacı Nedir? - Gıda HattıBM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) da yaptığı açıklamada, 11 önemli tarım ilini etkileyen depremde, Türkiye’nin gıda üretiminin yüzde 20’sinden fazlasının zarar gördüğünü açıkladı.

BM Gıda ve Tarım Örgütü, Türkiye’nin bereketli toprakları olarak bilinen depremden etkilenen bölgenin, ülkenin tarımsal gelirinin yaklaşık yüzde 15’ini oluşturduğuna dikkat çekti. Örgüt, felaketten etkilenen bölgelerdeki insanların üçte birinden fazlasının geçimlerini tarımla sağladığını ancak şimdi zor şartlar içinde mücadele verdiğini belirtti.

BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün, deprem felaketinden etkilenen bölgelerde bir sonraki hasadı kurtarmak için çalışmalarda bulunduğu, çiftçilere nakit yardımı sağlandığı, çiftliklerini ve topraklarını iyileştirmelerine yardımcı olunduğu belirtildi Buna karşın gelecekteki mahsulleri güvence altına almak için çok önemli olan son tarihlerin yaklaştığı, gübre kıtlığının gıda üretimini sürdürmeyi zorlaştıracağı kaydedildi.

BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün Orta Asya Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, “Gübre ve tohum sağlayarak çiftçilerimizi acilen desteklememiz gerekiyor. Bu yıl mahsul üretim seviyelerini korumak için tek şansımız bu” dedi.

“Suriyeli depremzedeler güvenli suya ulaşamıyor”

BM İnsani Yardım Ofisi, Suriye’ye de deprem sonrası yardımın sürdüğünü ancak güvenli gıdaya ulaşım tehdidinin artığını, ayrıca mevcut hava şartları nedeniyle yerinden edilmiş kişilerin yaşadığı kampları su bastığı belirtti.

Açıklamada “Yaklaşık 8,8 milyon kişinin depremden etkilendiği Suriye’de, kuzeybatıda şiddetli yağışlar yerinden edilmiş aileleri daha fazla zor durumda bırakıyor, kampları su basıyor ve binlerce çadırı yıkıyor. En az 50 yer değiştirme bölgesi sular altında kaldı BM ve ortakları acil durum barınma alanları, yiyecek, su, sanitasyon ve hijyen malzemeleri sağlıyor. Halep, Lazkiye ve Hama vilayetlerinde yüzden fazla okulun toplu sığınak olarak kullanılıyor” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.