enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM temsilcisi: Taliban’ın tavrı açık olmadığı için kadınlar inanılmaz korku içinde yaşıyor

BM temsilcisi: Taliban’ın tavrı açık olmadığı için kadınlar inanılmaz korku içinde yaşıyor
10 Eylül 2021
329
A+
A-

UHA HABER / Afganistan’daki Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi Temsilcisi Alison Davidian, Taliban’ın kadınlar konusundaki tavrının hala açık olmaması yüzünden bu ülkede insanların “inanılmaz bir şekilde korku” içinde yaşadıklarını söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘EuroNews‘den aktardığı haberinde, Afganistan’daki kadın haklarının her gün kötüleştiği yolunda raporlar geldiğini aktaran Davidian, kadınların erkek bir akraba olmadan dışarı çıkmalarının engellendiği, bazı vilayetlerde kadınların iş bırakmaya zorlandığını, şiddetten kaçan kadınların sığındıkları evlerin hedef gösterildiği, insan hakları savunucuları için kurulan ‘güvenli evlerin’ tamamen dolduğunu söyledi.

New York’ta basına konuşan Davidian, “Taliban’ın kadın hakları konusundaki tavrının açık olmaması inanılmaz bir şekilde korku yarattı ve bu korku bütün ülkeye yayıldı.” dedi.

Afganistan’da eski Taliban yönetiminin anıları yeniden canlandı

Taliban’ın 1990’lı yıllarda yönetimi ele geçirdiği zamanki anıların canlandığını hatırlatan BM temsilcisi, “kadın ve kızların anlaşılır bir şekilde korku içinde yaşadığı” uyarısında bulundu.

Taliban, Afganistan’da yönetimi ele geçirdiğinde şeriata uygun bir şekilde kadın haklarına saygı göstereceği vaadinde bulunmuştu.

Kadın İşleri Bakanlığı kaldırıldı

Afganistan’da 1996 ila 2001 yıllarında Taliban yönetiminde kadınların çalışması, okula gitmesi yasaklanırken, dışarıya bir erkek akraba eşliğinde ve burka giyme koşuluyla çıkmalarına izin verilmişti.

Taliban’ın yeni kurulan hükümette kadınlara yer vermemesiyle ilgili olarak BM temsilcisi Davidian, “Taliban, dün yaptığı duyuruyla dünyaya kapsayıcı ve müreffeh bir toplum inşa etme konusunda kararlı olduğunu gösterme fırsatını kaçırdı.” ifadesini kullandı.

“Kadın İşleri Bakanlığı kaldırıldı gibi görünüyor.” diyen Davidian, Taliban’dan bu bakanlığın kapatıldığına dair resmi bir teyit almadıklarını ancak dün açıklanan hükümette Kadın İşleri Bakanlığının yer almadığını belirtti.

[UHA Haber Ajansı, 10 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.