enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:27 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
00:55 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:54 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:37 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:20 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bini Yakın Rekor Başvuru
00:14 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:10 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:09 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:09 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:09 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de UHA / İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:05 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:05 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey UHA / İnternational News Agency’nda
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:03 İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.
00:01 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM raporu: Fransa’nın saldırısında 19 sivil öldü

BM raporu: Fransa’nın saldırısında 19 sivil öldü
31 Mart 2021
509
A+
A-

UHA HABER / Fransa’nın Mali’deki hava saldırısında 19 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. BM raporunda düğün için toplanan kalabalığın hedef alındığı belirtilirken Fransa suçlamayı reddetti.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre,Fransa’nın Afrika’nın batısındaki Mali’de bir düğün alayına düzenlediği hava saldırısında 19 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Fransız AFP haber ajansının ulaştığı Birleşmiş Milletler (BM) raporunda, olayın 3 Ocak’ta Bounti köyünde gerçekleştiği, köy sakinlerinin bir düğün alayının hedef alındığını bildirdiği kaydedildi.

BM’nin Mali’deki misyonu MINUSMA’nın başlattığı inceleme sonucunda hazırlanan raporda, köyde olay günü bir düğün kutlaması yapıldığının ve hedef alınan yerde 100 kadar sivilin bulunduğunun saptandığı ifade edildi.

Raporda ayrıca düğün alayı içinde cihatçı Katiba Serma örgütüne mensup olduğu düşünülen beş silahlı kişinin de bulunduğu ve saldırıda 19’u sivil olmak üzere 22 kişinin öldüğü belirtildi.

Fransa: Cihatçıları vurduk

Fransa ise rapora tepki göstererek söz konusu tarihte Bounti’de bir düğün olmadığını, hava saldırısında sivillerin değil cihatçıların öldürüldüğünü savundu.

Fransa Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırıda “bir silahlı terör örgütünün” tespit edilerek hedef alındığı ve BM raporunun metodolojisi hakkında çeşitli soru işaretleri bulunduğu kaydedildi.

115 kişiyle yapılan mülakatlara dayanan BM raporunda Malili ve Fransız yetkililer olayla ilgili bağımsız, inanılır ve şeffaf bir soruşturma yürütmeye çağrıldı.

AdvertisementGeçen hafta da benzer bir olay yaşandı

25 Mart’ta da ülkenin kuzeydoğusunda Fransız savaş uçaklarının düzenlediği bir saldırıda 6 kişi ölmüştü. Fransa cihatçıları hedef aldığını açıklarken bölge sakinleri saldırıda ölenlerin genç avcılar olduğunu iddia etmişti.

Mali’nin kuzeyinde 2012 yılında başlayan İslamcı ayaklanma, daha sonra ülkenin orta kesimleri ile komşu Burkina Faso ve Nijer’e yayılmış; eski sömürgeci güç olan Fransa, Mali’deki radikal İslamcı güçleri geri püskürtmek üzere 2013’te askeri müdahalede bulunmuştu. Fransa’nın bölgede halen yaklaşık 5 bin 100 askeri bulunuyor.

[UHA Haber Ajansı, 31 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.