enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:57 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:55 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:53 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:50 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:48 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:48 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:42 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:35 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM, maymun çiçeği hastalığına ilişkin ‘ırkçı ve homofobik’ paylaşımları eleştirdi

BM, maymun çiçeği hastalığına ilişkin ‘ırkçı ve homofobik’ paylaşımları eleştirdi
9 Haziran 2022
731
A+
A-

NEW YORK – UHA HABER / Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Ortak Programı (UNAIDS), Maymun çiçeği virüsüne ilişkin Afrikalıları ve LGBTI+ bireyleri hedef alan “ırkçı ve homofobik” paylaşımları eleştirdi. Afrikalı basın mensupları ise maymun çiçeği virüsü haberlerinde Afrikalılara ait fotoğraflar kullanılmaması çağrısı yaptı.

Cezayir'in Vahran sahilleri 19. Akdeniz Olimpiyatları'nda yelkencileri  ağırlayacak - (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

HABER : Gizem SADE 

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘EuroNews’den aktardığı Gizem SADE’nin haberine göre, Maymun çiçeği hastalığının Avrupa ve Amerika’da görülmeye başlamasıyla birlikte medyanın ilgisi bu hastalığa yöneldi.

UNAIDS, hastalığa ilişkin yapılan haberlerin bazılarının ırkçı ve homofobik nitelik taşıdığını belirterek bunun büyüyen salgına karşı tepkiyi zayıflattığını ifade etti.

Son zamanlarda vakaların büyük kısmının gey ve biseksüel erkekler olduğunu doğrulayan UNAIDS, bunun yakın fiziksel temasla alakalı bir durum olduğunu ve herkesi etkileyebileceğini söyledi.

BM ajansı UNAIDS, Afrikalı ve LGBTI+ bireyleri hastalığın merkezine koyan söylemlerin homofobik ve ırkçı stereotipleri güçlendireceği ve etiketlemeyi artıracağı uyarısında bulundu.

UNAIDS medya, hükümetler ve toplulukları konuyu hak temelli bir yaklaşımla ele alma çağrısı yaptı.

İngiltere’de yetkililer, vakaların çoğunluğunun Afrika’ya seyahat geçmişi olmayan, “gay ya da biseksüel” erkeklerden oluştuğunu açıklamıştı. Portekiz ve İspanya’da da benzer açıklamalar yapılmıştı.

Imperial College London’dan virolog Mike Skinner, “Doğası gereği cinsel ilişki yakın temas gerektiriyor. Bunun da virüsün yayılımını artırması beklenir. Burada kişinin cinsel yönelimi ya da bulaşma şekli önemli değil.” ifadelerini kullandı.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

Afrikalı basın mensuplarından uluslararası medyaya çağrı

Afrikalı basın mensupları, maymun çiçeği virüsü haberlerinde siyahilerin fotoğraflarının kullanılmasına tepki gösterdi.

Yabancı Basın Birliği, Afrika (FPAA) tarafından yapılan açıklamada, maymun çiçeği virüsü hastalığı haberlerinde Afrikalılara ait fotoğrafların kullanılmaması için uluslararası medyaya çağrı yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, maymun çiçeği hastalığı haberlerinin sürekli olarak Afrikalılara yönelik fotoğraflarla verilmesinin kınandığı belirtildi.

Medyanın ırkçılığa karşı çıkması gerektiği vurgulanan açıklamada, Avrupa ve Kuzey Amerika medyasının siyahi ve Afrikalılara karşı ayrımcı bir yayın politikası izlediği savunuldu.

Gonul Dagı_680*100 banner

Açıklamada, “Eğer Avrupa ve Amerika’daki maymun çiçeği virüsü salgınından bahsediyorsanız Avrupa ve Amerika’daki hastanelerden fotoğraflar kullanmalısınız.” ifadesine yer verildi.

Afrika dışındaki medya kuruluşlarında çalışan editörlere çağrı yapılan açıklamada, salgın hastalık ve herhangi benzeri olumsuz durumlarda Afrikalılara ait fotoğrafların kullanılmaması talep edildi.

[UHA Haber Ajansı, 09 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.