enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:20 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 “İran-ABD gerginliği”
00:08 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:47 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:39 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
13:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:57 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:45 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM Küresel Gıda Krizini Çözmek İçin Devrede

BM Küresel Gıda Krizini Çözmek İçin Devrede
1 Haziran 2022
565
A+
A-

Birleşmiş Milletler sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, üst düzey BM yetkililerinin, Rusya’nın küresel pazarlara tahıl ve gübre ihracatının yeniden başlaması konusunda Moskova’da Birinci Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov ile yapıcı görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Sözcü, bir gazetecinin BM Ticaret ve Kalkınma Konferans (UNCTAD) Başkanı Rebecca Grynspan’in dün Moskova’da yaptığı temaslarla ilgili sorusunu yanıtladı.

Sözcü Dujarric, Grynspan’in dün Moskova’da Genel Sekreter Guterres’in isteği doğrultusunda temaslarda bulunduğunu belirterek, “Daha önce de söylediğimiz gibi görüşmeler, artan küresel gıda güvensizliği, Sudan’da yeni ortaya çıkan gıda güvensizliğine çözmek temel amacıyla yapıldı. Rus tahıl ve gübrelerinin küresel pazarlara sunulmasına kolaylaştırmaya odaklıydı. Grynspan, Rusya Birinci Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov ile oldukça yapıcı bir görüşme yaptı” dedi.

Grynspan, ülkelerin Ukrayna savaşından kaynaklanan ekonomik sıkıntıları azaltmak ve gıda ile tahıl sıkıntısı çeken ülkelere yardımcı olmak için devrede olan BM Gıda, Enerji ve Finans Küresel Kriz Müdahale Grubu’nun koordinatörlüğünü yapıyor.

Sözcü Dujarric, geçen ay Moskova ve Kiev’i ziyaret eden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in , hem Ukrayna’nın hem Rusya’nın gıda ve gübre ihracatını yeniden başlatılması için bir uzlaşma zemini sağlamaya çalıştığını, BM yetkilisi Grynspan’ın temaslarının da bu çerçevede devam ettiğini belirterek, “Grynspan, dün Moskova’da oldukça verimli temaslarda bulundu. Bugün de Washington’da çeşitli temaslarda bulunuyor” diye konuştu.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgalinden günümüze Karadeniz limanlarından tahıl sevkiyatı ve hem gemilerde hem de silolardaki 20 milyon tondan fazla tahılın ihracatı tamamen durmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün yaptığı açıklamada, Rusya’nın Türkiye ile koordineli olarak Ukrayna limanlarından engelsiz tahıl ihracatını kolaylaştırmaya hazır olduğunu ifade etmişti.

HABER : Can KAMİLOĞLU

[UHA Haber Ajansı, 01 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.