enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:40 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:35 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:32 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
00:14 Kişisel veri hırsızlarına operasyon: 14 şüpheli yakalandı
00:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Ermenistan’la normalleşmeye hazırız”
00:01 İngiltere’nin başkenti Londra’ya turist vergisi geliyor
22:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’nin toplantısına katıldı
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:46 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM Küresel Gıda Krizini Çözmek İçin Devrede

BM Küresel Gıda Krizini Çözmek İçin Devrede
1 Haziran 2022
565
A+
A-

Birleşmiş Milletler sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, üst düzey BM yetkililerinin, Rusya’nın küresel pazarlara tahıl ve gübre ihracatının yeniden başlaması konusunda Moskova’da Birinci Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov ile yapıcı görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Sözcü, bir gazetecinin BM Ticaret ve Kalkınma Konferans (UNCTAD) Başkanı Rebecca Grynspan’in dün Moskova’da yaptığı temaslarla ilgili sorusunu yanıtladı.

Sözcü Dujarric, Grynspan’in dün Moskova’da Genel Sekreter Guterres’in isteği doğrultusunda temaslarda bulunduğunu belirterek, “Daha önce de söylediğimiz gibi görüşmeler, artan küresel gıda güvensizliği, Sudan’da yeni ortaya çıkan gıda güvensizliğine çözmek temel amacıyla yapıldı. Rus tahıl ve gübrelerinin küresel pazarlara sunulmasına kolaylaştırmaya odaklıydı. Grynspan, Rusya Birinci Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov ile oldukça yapıcı bir görüşme yaptı” dedi.

Grynspan, ülkelerin Ukrayna savaşından kaynaklanan ekonomik sıkıntıları azaltmak ve gıda ile tahıl sıkıntısı çeken ülkelere yardımcı olmak için devrede olan BM Gıda, Enerji ve Finans Küresel Kriz Müdahale Grubu’nun koordinatörlüğünü yapıyor.

Sözcü Dujarric, geçen ay Moskova ve Kiev’i ziyaret eden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in , hem Ukrayna’nın hem Rusya’nın gıda ve gübre ihracatını yeniden başlatılması için bir uzlaşma zemini sağlamaya çalıştığını, BM yetkilisi Grynspan’ın temaslarının da bu çerçevede devam ettiğini belirterek, “Grynspan, dün Moskova’da oldukça verimli temaslarda bulundu. Bugün de Washington’da çeşitli temaslarda bulunuyor” diye konuştu.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgalinden günümüze Karadeniz limanlarından tahıl sevkiyatı ve hem gemilerde hem de silolardaki 20 milyon tondan fazla tahılın ihracatı tamamen durmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün yaptığı açıklamada, Rusya’nın Türkiye ile koordineli olarak Ukrayna limanlarından engelsiz tahıl ihracatını kolaylaştırmaya hazır olduğunu ifade etmişti.

HABER : Can KAMİLOĞLU

[UHA Haber Ajansı, 01 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.