enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:10 Bir Terk Etme Hikayesi
13:13 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
00:39 ‘PayPal mafyası’ndan kriptoparaya: Epstein’in Silikon Vadisi’yle ilişki haritası
00:38 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:25 Tahran’dan Washington’a uyarı: Saldırı olursa ABD üslerini vururuz
00:23 Türk Hava Kuvvetleri’ne ‘milli uçaklar’ geliyor
00:08 Halid Meşal: Hamas silah bırakmayacak
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Vinton’dan Türkiye’ye destek çağrısı

BM Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Vinton’dan Türkiye’ye destek çağrısı
18 Mart 2023
114
A+
A-

Birleşmiş Milletler, Türkiye’de depremlerin neden olduğu hasarın 100 milyar doları aşabileceğini açıkladı. BM Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, felaketin boyutunu ve deprem bölgesindeki çalışmaların detaylarını TRT Haber’e anlattı. Yeniden yapılanma maliyeti için uluslararası toplumu Türkiye’ye destek olmaya çağırdı.

İrem Büyükışık
TRT Haber : İrem Büyükışık

Felaketin boyutlarının benzeri görülmemiş bir seviyede olduğunu defalarca dile getiren Birleşmiş Milletler depremlerden etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

BM Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, felaketin boyutunu ve deprem bölgesindeki çalışmaların detaylarını TRT Haber’e anlattı.

Türkiye’ye maliyeti 100 milyar doları aşacak

Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Louisa Vinton Türkiye’de depremlerin neden olduğu hasarın 100 milyar doları aşabileceğini açıkladı.

Yeniden yapılanma maliyetine baktığımızda 100 milyar dolarlık bir meblağ tahmin ediyoruz ki bu çok büyük bir rakam. Uluslararası fedakarlık burada devreye giriyor. acil durum müdahalesi için, dünyanın dört bir yanından ülkeler türkiye ile dayanışma içindeydi. Mesajımız, herkesin yardım etmeye devam etmesi ve bu dayanışmayı mali açıdan da göstermesi gerektiğidir.

“Hayatın normale dönmesi için çalışıyoruz”

Louisa Vinton felaketin boyutuna dikkati çekti.

Yaklaşık bir hafta boyunca oradaydım ve bölgenin çoğunu ziyaret ettim. Orada gördüklerim, korku filmlerinde ya da kabuslarda gördüğümüz türdendidedi.

Vinton, bölgede hayatın bir an önce normale dönmesi için yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Konteyner ve çadır kentlerin mümkün olduğunca uygun hijyen koşullarına sahip olması için çalışıyoruz. özellikle yaşlılar ve engelli bireyler için seyyar bakım merkezleri kuracağız. Bölgedeki istihdam ve geçim kaynaklarını eski haline getirmeyi amaçlıyoruz. Kültürel miras anıtlarının yeniden inşası konusunda da çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Louısa Vinton, bölgedeki enkazın kaldırılmasına ilişkin çalışmalara da destek verdiklerini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.