enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:11 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
06:50 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:50 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:48 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:43 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:40 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:39 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Vinton’dan Türkiye’ye destek çağrısı

BM Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Vinton’dan Türkiye’ye destek çağrısı
18 Mart 2023
112
A+
A-

Birleşmiş Milletler, Türkiye’de depremlerin neden olduğu hasarın 100 milyar doları aşabileceğini açıkladı. BM Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, felaketin boyutunu ve deprem bölgesindeki çalışmaların detaylarını TRT Haber’e anlattı. Yeniden yapılanma maliyeti için uluslararası toplumu Türkiye’ye destek olmaya çağırdı.

İrem Büyükışık
TRT Haber : İrem Büyükışık

Felaketin boyutlarının benzeri görülmemiş bir seviyede olduğunu defalarca dile getiren Birleşmiş Milletler depremlerden etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

BM Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, felaketin boyutunu ve deprem bölgesindeki çalışmaların detaylarını TRT Haber’e anlattı.

Türkiye’ye maliyeti 100 milyar doları aşacak

Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Louisa Vinton Türkiye’de depremlerin neden olduğu hasarın 100 milyar doları aşabileceğini açıkladı.

Yeniden yapılanma maliyetine baktığımızda 100 milyar dolarlık bir meblağ tahmin ediyoruz ki bu çok büyük bir rakam. Uluslararası fedakarlık burada devreye giriyor. acil durum müdahalesi için, dünyanın dört bir yanından ülkeler türkiye ile dayanışma içindeydi. Mesajımız, herkesin yardım etmeye devam etmesi ve bu dayanışmayı mali açıdan da göstermesi gerektiğidir.

“Hayatın normale dönmesi için çalışıyoruz”

Louisa Vinton felaketin boyutuna dikkati çekti.

Yaklaşık bir hafta boyunca oradaydım ve bölgenin çoğunu ziyaret ettim. Orada gördüklerim, korku filmlerinde ya da kabuslarda gördüğümüz türdendidedi.

Vinton, bölgede hayatın bir an önce normale dönmesi için yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Konteyner ve çadır kentlerin mümkün olduğunca uygun hijyen koşullarına sahip olması için çalışıyoruz. özellikle yaşlılar ve engelli bireyler için seyyar bakım merkezleri kuracağız. Bölgedeki istihdam ve geçim kaynaklarını eski haline getirmeyi amaçlıyoruz. Kültürel miras anıtlarının yeniden inşası konusunda da çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Louısa Vinton, bölgedeki enkazın kaldırılmasına ilişkin çalışmalara da destek verdiklerini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.