enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:02 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:02 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:26 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
18:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
10:33 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:20 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:37 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor
09:16 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
08:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
06:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
06:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
06:18 Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor
00:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:09 İznik Gölü’nü besleyen kaynaktan su çekimi, Gölü giderek küçülmesine neden oluyor…
00:48 Fransa’nın Afrika’daki son müttefiklerinden Benin’de neler oluyor?
00:44 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği davayla ilgili gerekçeli karar…
00:27 “2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması”na ilişkin paylaşımda bulundu…
00:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “No Other Land(Başka Toprak Yok)” filminin yönetmeni Basel Adra’yı kabul etti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri 17 yıl sonra ilk kez Çin’de

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri 17 yıl sonra ilk kez Çin’de
24 Mayıs 2022
759
A+
A-

PEKİN – UHA HABER / 17 yıl aradan sonra Çin’i ziyaret eden ilk BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri olan Michelle Bachelet’in ziyareti başladı. Bachelet’in Çin’in insan hakları ihlâlleri ile gündeme gelen Sincan bölgesine de gitmesi bekleniyor.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘Yabancı Kaynaklar’dan aktardığı haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet’in uzun süredir beklenen Çin ziyareti başladı.

Çin hükümetinin daveti üzerine ülkeye giden Bachelet’in ulusal ve yerel düzeydeki siyasi temsilcilerin yanı sıra, sosyal örgütler, iş insanları ve akademisyenlerle bir araya gelmesi bekleniyor.

Bachelet’in ofisinden verilen bilgiye göre BM yetkilisi ayrıca, Çin’in güneyindeki Guanco Üniversitesi’nde üniversite öğrencileri ile de bir araya gelecek.

Bachelet’in ziyareti kapsamında insan hakları ihlâlleri ile gündeme gelen Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne de giderek burada bulunan Urumçi ve Kaşgar kentlerini ziyaret etmesi bekleniyor.

İnsan hakları örgütleri Çin’in nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Sincan’da son yıllarda terörle mücadele olarak tanımladığı operasyonlar kapsamında yüz binlerce kişiyi tutukladığını belirtiyor.

Çin hükümetinin bu doğrultuda gözaltı kamplarında ya da cezaevlerinde tuttuğu kişi sayısının 1 milyonu bulduğu tahmin ediliyor.

Ziyaret öncesi eleştiriler

Bachelet’in ziyareti öncesinde bir açıklama yayınlayan ABD hükümeti, Çin hükümetinin ülkedeki insan hakları durumuna ilişkin kapsamlı ve manipülasyondan arındırılmış bir değerlendirmede bulunmak için gereken erişimi engelleyebileceği konusunda “çok endişeli” olduklarını açıkladı.

Ned Price Haberleri - Son Dakika Ned Price Hakkında Güncel Haber ve Bilgiler

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price Bachelet’e yönelik olarak Sincan ve ülke genelindeki insan hakları ihlâllerine “sessiz kalma” eleştirisinde bulundu.

Tibetli insan hakları grupları da Bachelet’in ziyaretini eleştirdi. Almanya’daki Tibet İnisiyatifi örgütünden yapılan açıklamada, ziyaretin ülkedeki insan hakları durumunu iyileştirmek yerine bunun “tam tersi” yönde etki edebileceği belirtildi.

Çin rejiminin Bachelet’in ziyaretini propaganda amaçlı kullanabileceği uyarısı yapan örgüt, “Michelle Bachelet’in ziyaretinin şeffaf olmamasının yanı sıra Çin’in insan hakları suçlarında da verilen sözün tutulmaması ve suskunlukla çevrili olduğu” açıklamasını yaptı.

Çin hükümeti, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet’i 2019 yılında ülkeye davet etmiş, ancak Pekin’in BM yetkilisinin “tüm müzakere partnerleri ile kendi seçtiği yerde sınırsız ve gözetlenmeden görüşme” talebini yerine getirmemesi nedeniyle ziyaret gerçekleşmemişti. Bachelet’in Mart ayında daveti kabul ettiğini açıklamasının ardından Cenevre’den yapılan açıklamada Çin’in talepleri yerine getireceği belirtilmişti. (Dış Haberler)

[UHA Haber Ajansı, 24 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.