enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:27 Juventus – Udinese maçı TRT SPOR’da
11:10 Jeremie Boga ve Terem Moffi’ye şok saldırı
10:44 2 Aralık Salı sabahından herkese günaydın.
06:46 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
06:44 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
06:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
06:31 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:49 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:28 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:24 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:08 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
20:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
14:50 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:44 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:04 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM: Dünya küresel ısınma sınırını aşmaya hiç bu kadar yakın olmadı

BM: Dünya küresel ısınma sınırını aşmaya hiç bu kadar yakın olmadı
23 Mart 2024
152
A+
A-

Birleşmiş Milletler, dünyanın küresel düzeyde ısınma sınırını aşmaya yakın olduğu konusunda uyarıda bulundu.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in The Guardian’aya dayandırdığı haberine göre, Birleşmiş Milletler ‘in hava durumu ajansı, dünyanın küresel ısınma sınırını geçici olarak da olsa aşmaya hiç bu kadar yakın olmadığı uyarısında bulundu.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) yaptığı açıklamada 2023 yılının açık ara farkla kayıtlara geçen en sıcak yıl olduğunu doğruladı. İklimle ilgili bir raporda, sera gazı kirliliği, yüzey sıcaklıkları, okyanus ısısı ve asitlenmesi, deniz seviyesinin yükselmesi, Antarktika deniz buzu örtüsü ve buzulların geri çekilmesi gibi temel göstergeler için “bir kez daha rekor kırıldığı” tespit edildi.

Celeste Saulo, Secretary-General of the World Meteorological Organization: 'There's a disconnect between what the science shows, and the speed of our response' | Climate | EL PAÍS English

WMO Genel Sekreteri Andrea Celeste Saulo, “dünyanın artık kırmızı alarm verdiğini” söyledi.

Rapor, dünya üzerindeki sıcaklıkların geçen yıl, insanların endüstriyel ölçekte doğayı tahrip etmeye ve büyük miktarlarda kömür, petrol ve gaz yakmaya başladığı 1800’lü yılların sonlarına göre 1.45 derece daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Sıcaklık tahminindeki 0.12 derecelik hata payı, dünyanın halihazırda 1.5 derece daha  ısınmış olabileceğini gösterecek kadar büyük. Ancak bilim insanları dünya liderlerinin 2015 yılında Paris’te verdikleri, yüzyılın sonuna kadar küresel ısınmayı bu seviyede tutma sözünü yerine getirmedikleri anlamına gelmeyeceği konusunda uyarıyor. Çünkü küresel ısınmayı tek bir yıldaki ani artışlar yerine, 30 yıllık ortalamayı kullanarak ölçüyorlar.

Rapor, her kıtada şiddetli hava olaylarının- özellikle de sıcaklığın – yaşandığını belgelemiştir. Yapılan analizler, bazı hava olaylarının iklim değişikliği nedeniyle daha güçlü ya da daha olası hale geldiğini göstermiştir.

Imperial College London’da iklim bilimci Friederike Otto şunları söyledi: “Fosil yakıtları yakmayı durdurmazsak, iklim ısınmaya devam edecek ve yeryüzündeki milyarlarca insan için hayatı daha tehlikeli, daha öngörülemez ve daha pahalı hale getirecek.” (The Guardian)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.