enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Blinken’dan Tunus’a Reform Çağrısı

Blinken’dan Tunus’a Reform Çağrısı
22 Kasım 2021
513
A+
A-

WASHINGTON-TUNUS-UHA HABER / ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile hükümete el koymasından dört ay sonra yaptığı telefon görüşmesinde yeni hükümetin kurulması ve ekonomik durumun iyileştirilmesi de dahil son gelişmeleri ele aldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ‘‘Bakan, Tunus’un önemli siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlarına değinmek ve Tunus halkının demokratik sürece duyduğu isteğe yanıt vermek için yürütülecek şeffaf ve kapsayıcı bir reform sürecini teşvik etti’’ denildi.

Tunus Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada ABD’nin Tunus’a siyasi reformu için tarih açıklar açıklamaz destek olacağı kaydedildi.

Said, geçen hafta yaptığı açıklamada yurtiçi ve yurtduşında artan tepkileri sona erdirmek için geçen hafta boyunca durmadan reformlar için tarih oluşturmaya çalıştığını belirtmişti.

Tunus demokrasisi, Cumhurbaşkanı Kays Said’in Temmuz ayında hükümete el koyması ve meclisi dondurması nedeniyle 10 yıllık tarihinin en büyük kriziyle karşı karşıya kalmıştı. Ordu, Cumhurbaşkanı’nın girişimini desteklerken İslamcılarsa Said’in attığı adımı darbe olarak değerlendirmişti.

Said, yıllarca süren siyasi çekişmeler ve ekonomik durgunluktan sonra hükümetin yaşadığı felç durumunu sona erdirmenin tek yolu olarak hükümeti devralmasını savunmuş ve 2011 devriminde kazanılan hak ve özgürlükleri koruma sözü vermişti.

Geçen hafta, binlerce Tunuslu başkentte parlamentonun yakınında gösteri yaparak Said’e meclisi eski haline getirmesini talep etmişti.

Tunus’a yönelik Uluslararası Para Fonu IMF’nin kurtarma paketinin kilidini açmak için mali desteğine ihtiyaç duyulan büyük yabancı bağışçılar da Tunus’a normal bir anayasal düzene dönme çağrısı yapmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 22 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.