enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:46 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:44 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
00:36 Önlem alınmazsa kanser kaynaklı ölümler 2050’ye kadar iki katına çıkacak
00:33 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar’dan rektörlere müfredat ve AKTS mesajı…
00:29 Hollanda Türkleri babaları İsmail GÜNGÖR’ü kaybetti!…
00:15 Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuru için son hafta
00:14 2026 Özel sektör zam beklentileri-Türkiye ortalaması nereye oturur?
00:12 Zeyrek’in kalbinde yer alan ve yıllarca atıl kalan Haliliye Medresesi…
00:12 Başkan Bulut: “Kocaeli, sanayicimizin emeği- tüccarımızın cesaretiyle ülkemiz ekonomisine güç katıyor…”
00:05 (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
10:35 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:42 Filistinli Gazeteci Duha Hmidan Doğu Kudüs’ten bildiriyor…
00:41 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:35 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Bir gecede tarih yazan bir Millet “FETÖ ile en büyük mücadeleyi Prof. Dr. Haydar Baş yaptı”‘

‘Bir gecede tarih yazan bir Millet “FETÖ ile en büyük mücadeleyi Prof. Dr. Haydar Baş yaptı”‘
16 Temmuz 2021
445
A+
A-

UHA HABER / 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, ‘bu millet öyle bir millettir ki bir gecede tarih yazar’ dedi.
15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı - Sputnik TürkiyeBTP Lideri mesajında, herkesin FETÖ için ‘hocaefendi’ diye övgüler dizip arkasından koştuğu dönemde, Türk Devletini ve Milletini “bu bir ajan faaliyetidir” diye uyaran ilk ve tek ismin Prof. Dr Haydar Baş olduğuna dikkat çekti.
İşte BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın 15 Temmuz mesajı…
“Bu millet, öyle bir millettir ki bir gecede tarih yazar.  15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar bu sözün ispat edildiği gece oldu.
Yıllarca devletin her kademesine özenle yerleşen FETÖ kendilerince uygun ortamı bulduklarını düşündükleri bir anda, hain emellerini gerçekleştirmek istedi.
Hedefleri ülkemizi geri dönüşü imkansız bir iç savaşın içine sokmak ve nihayetinde taşeronluğunu yaptıkları emperyal güçlerin bu toprakları işgaline zemin hazırlamaktı.
Hain kalkışma yüce Türk milletinin, “Bu vatan bizimdir bizim kalacaktır” şeklindeki asil duruşu sayesinde hüsrana uğradı.
Bu bakımdan 15 Temmuz milletimizin zaferidir.
15 Temmuz, Türk Milletinin her ne şart altında olursa olsun bağımsızlığından vazgeçmeyeceğinin yeni bir ispatıdır.
Bu vesile ile o gece hainler tarafından şehit edilen tüm vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ruhunuz şad olsun şanlı bayrağımız sizler sayesinde bu cennet vatan üzerinde dalgalanmaya devam ediyor.
15 Temmuz’u ve 15 Temmuz’a giden yolu doğru anlamak, doğru analiz etmek hayati önem taşımaktadır. Zira doğru bir tahlil yapılmadığı sürece bizleri yeni 15 Temmuzların beklemesi kaçınılmazdır.
Mehmet Akif’in, “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” dediği gibi, Allah bu millete bir daha 15 Temmuz göstermesin!
Bunun için de az önce ifade ettiğimiz gibi, bu alçak kalkışmanın perde arkasını iyi analiz etmek gerekiyor.
Bu da ancak ve ancak merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş’ın ortaya koyduğu milli ve dini duruşa sahip çıkmakla mümkündür.
Rahmetli genel başkanımız herkesin “hocaefendi” diye övgüler dizerek örgüt elebaşının arkasından koştuğu bir süreçte, “Bu örgütün dinlerarası diyalog ve ılımlı İslam gibi Vatikan projeleriyle milli ve dini bütünlüğümüzü hedef alan bir ajan faaliyeti olduğunu bıkmadan usanmadan her platformda cesurca dile getirdi. O’nun bu cesareti kalbindeki sarsılmaz imanından kaynaklanmaktaydı.
Bu duruşu yüzünden hain örgütün türlü iftiralarına, saldırılarına maruz kaldı. Akif’in İstiklal Marşımıza “Korkma” diye başlaması gibi O da korkmadı, yılmadı, yıkılmadı ve Hakk’ı söyledi.
Hakk’ı söyledi ve kazandı. İşte bunun son örneği kendisini Selam Tevhid adlı uyduruk örgüte sokup mahkum ettirmeye çalışan FETÖ mensupları. O’na kumpas kuran hakim ve savcıların hepsi hapse mahkum edildi.
Yani muhterem hocamız, vefatından sonra bile kumpasçılara hadlerini bildirmeye devam ediyor.
Bu vesile ile kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz.  Ömrünü bu millete hizmete adayan merhum Haydar hocamızın sadece bu meselede ortaya koyduğu milli tavır bile, O’nun nasıl bir vatan sevdalısı olduğunu görmemizi için yeter de artar.
Eğer O’nun uyarıları dikkate alınsaydı, ülkemiz FETÖ belasına düçar olmayacak, 15 Temmuz ihanetine maruz kalmayacaktı. Bu yüzden milletimizin ve devletimizin merhum genel başkanımıza minnet, vefa ve özür borcu olduğuna inanmaktayız.
Ülkemizin milli birlik ve beraberliğinin teminatı ve ihtiyacı dün olduğu gibi bugün de bağımsız Türkiye kadrolarıdır, Haydar Baş duruşudur.
Bu vesile ile bir kez daha 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyor, tüm şehitlerimize rahmetler diliyorum.

[UHA Haber Ajansı, 16 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.