enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:18 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:14 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:08 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:06 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:06 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:05 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:04 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:02 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:37 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:12 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:11 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:10 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bilgisayar korsanları 70 milyon dolar fidye istiyor

Bilgisayar korsanları 70 milyon dolar fidye istiyor
6 Temmuz 2021
403
A+
A-

UHA HABER / Dünya genelinde yaşanan siber saldırının yankıları sürüyor. Korsanların siber saldırıdan etkilenen çoğu Amerikan merkezli bin dolayındaki şirketten toplam 70 milyon dolar fidye istediği ileri sürüldü.

200’ü Amerika Birleşik Devletleri’nde olmak üzere dünya genelinde bin dolayında şirkete siber saldırı düzenlendi. Şimdi de bu saldırıları düzenleyenler fidye istedi.

Fidye talebi internetin karanlık ağında yer alan bir platforma gönderildi. Bilgisayar korsanları saldırının yarattığı olumsuzlukları ortadan kaldırabileceklerini savundu. Bunun karşılığında da 70 milyon dolar talep ettiler.

Saldırıların ‘Rusya bağlantılı olduğu’ iddiası

Saldırılar Cuma günü Florida merkezli bir bilişim şirketi üzerinden fidye yazılımı kullanılarak düzenlenmişti. Bu şirketin yazılımını kullanan şirketler de saldırıdan etkilendi.

Saldırıyı yapan suç örgütünün, Rusya bağlantılı olduğu ve siber suç dünyasının en tanınmışları arasında yer aldığı iddia ediliyor.

“Saldırının arkasında Rusya varsa karşılık veririz”

Siber saldırı Washington yönetimini de harekete geçirdi.

Amerikan istihbarat kuruluşları Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın talebi üzerine saldırının Rusya kaynaklı olup olmadığını araştırıyor.

Biden, “Saldırının arkasında Rusya varsa karşılık veririz” açıklaması yapmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 06 Temmuz 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.