enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
06:45 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
00:42 İklim kriziyle bağlantılı aşırı hava olaylarından son 10 yılda 250 milyon kişi evlerini terk etti…
00:35 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
00:34 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
00:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
00:10 KO-MEK’te öğrenciydi, şimdi Rusça usta öğreticisi oldu; Ukrayna’dan Kocaeli’ye uzanan başarı hikâyesi
00:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:25 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:47 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden’dan Putin’e: O bir savaş suçlusu

Biden’dan Putin’e: O bir savaş suçlusu
18 Mart 2022
665
A+
A-

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi günü “Gönül Dağı”dan sonra saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında..

WASHINGTON – UHA HABER / ABD Başkanı Biden, ülkesinin Ukrayna’ya 800 milyon dolar çapında ek askeri yardımda bulunacağını duyurdu. Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin’i “savaş suçlusu” diye nitelendirdi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Yabancı Kaynaklar‘dan aktardığı haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili açıklamasında Rusya Devlet Başkanı Putin’i “savaş suçlusu” olarak nitelendirdi.

Savaşın “uzun ve zorlu” geçeceğini ve Amerikan halkının, Putin’in “ahlaksız” saldırılarına karşı Ukrayna’yı kararlı bir biçimde destekleyeceğini belirten Biden, “Bu bir otokratın ihtirasları ile özgür olmak isteyen insanlar arasında bir mücadeledir. Putin’in adi saldırılarına karşı hissettiğimiz tiksintide birleştik” dedi.

Ukrayna’ya 800 milyon dolar çapında ek askeri yardım

Konuşmasında, Ukrayna’ya 800 milyon dolar değerinde ek silah ve askeri teçhizat yardımı yapılacağını da bildiren Joe Biden, bu bağlamda Kiev’e binlerce tanksavar, yaklaşık 800 uçaksavar füzesi, aralarında çok sayıda makineli tüfeğin olduğu 7 bin ateşli silah, çok sayıda bomba atar, çeşitli çaplarda 20 milyon mermi ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) hibe edileceğini bildirdi.

ABD’nin Ukrayna’yı gerektiği sürece destekleyeceğini ifade eden Biden, bu ülkeye gönderecekleri yeni hava savunma sistemleriyle Ukraynalıların Rus uçak ve helikopterlerini durdurmaya ve Ukrayna hava sahasını savunmaya devam edeceklerini dile getirdi. Başkan Biden ayrıca Ukrayna’ya menzili daha fazla olan ve çok daha yükseklerdeki hava araçlarını vurabilme kabiliyetine sahip hava savunma sistemleri de vereceklerini duyurdu.

Şu ana dek 1,35 milyar dolarlık destek

ABD yönetimi Ukrayna savaşının başlangıcından bugüne dek Kiev’e 1,35 milyar dolar çapında askeri yardım vaadinde bulundu. 2021 yılının başından itibaren Amerikan yönetiminin Ukrayna’ya yaptığı ve yapacağını vaat ettiği askeri yardımların toplam büyüklüğü ise 2 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu dönemde Ukraynalı askerlere eğitim veren ABD, aynı zamanda bu askerlere modern teçhizat ve silah yardımı yaptı. Bu silahlar arasında Stinger hava savunma füzeleri ile Javelin tanksavar füzeleri de bulunuyor.

Aralarında Almanya’nın da bulunduğu çok sayıda ülke de savaşın başlamasının ardından, Ukrayna’ya silah yardımı yapma taahhüdünde bulundu. ABD Kongresi’nde, geçen hafta onaylanan bütçede de, Ukrayna’ya Eylül ayı sonuna dek 13,6 milyar dolarlık insani, ekonomik ve askeri yardım öngörülüyor.

Zelenskiy’nin S-300 talebi

ABD Başkanı Joe Biden’ın konuşmasından birkaç saat önce ABD Kongresi’ne video konferans yöntemiyle bağlanarak hitap eden Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Batı dünyasından, ülkesinin hava sahasının Rusya’ya kaptılmasını ve uçuşa yasak bölge ilan edilmesini istemişti. Zelenskiy ayrıca ismini vererek, Rus yapımı S-300 hava savunma sistemi talep etmişti.

S-300’lerin NATO üyesi Yunanistan, Bulgaristan ve Slovakya’da bulunduğu biliniyor. Almanya da, S-300 benzeri ABD yapımı hava savunma sistemi Patriot’ların Slovakya’ya taşınması çalışmalarına Çarşamba günü başladı. Söz konusu Patriot’ların, Slovakya’nın elindeki S-300’leri Ukrayna’ya vermesi durumunda, bunların yerini doldurabileceği belirtiliyor.

EK Kaynaklar *dpa,Reuters 

[UHA Haber Ajansı, 18 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.