enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:49 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
18:07 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:57 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:59 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden’dan İran’a “Dikkatli Ol” Uyarısı

Biden’dan İran’a “Dikkatli Ol” Uyarısı
28 Şubat 2021
525
A+
A-

UHA HABER / ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın eylemlerinin cezasız kalmaması gerektiğini söyledi. Biden, İranlı yetkililere “Dikkatli olun” çağrısı yaptı.

Biden bu açıklamayı, Amerika’nın Suriye’deki İran destekli milislere yönelik hava operasyonunun ertesi gününde yaptı.

Kış fırtınalarının sert bir şekilde vurduğu Teksas eyaletini ziyareti sırasında gazetecilere konuşan Biden, söz konusu hava operasyonuyla Tahran’daki yönetime nasıl bir mesaj vermek istediği sorusuna, “Cezadan muaf bir şekilde hareket edemezsiniz. Dikkatli olun” şeklinde yanıt verdi. Biden’ın bu ifadesi, Perşembe günü Suriye ile Irak sınırında bir bölgeye Amerika’nın düzenlediği hava operasyonundan sonra konuyla ilgili yaptığı ilk açıklama oldu.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki de dahil yönetimin diğer bazı yetkilileri ise dün yaptıkları açıklamalarda, iki F-15 Eagle savaş uçağıyla düzenlenen ve yedi bombanın kullanıldığı operasyonun bölgedeki Amerikan güçlerini koruma açısından gerekli olduğu mesajını verdi. Amerika’nın operasyonu, Erbil ve Bağdat’ta son iki hafta içinde düzenlenen roket saldırılarının ardından geldi.

İran destekli milislerin hedef alındığı operasyonda 9 tesisin yok edildiği, ikisinde ise ciddi oranda hasar bırakıldığı belirtiliyor. En az bir milisin öldüğü, çok sayıda milisin de yaralandığı bilgisi verildi.

Diğer taraftan, Biden operasyon nedeniyle kendi partisi içinde de bazı isimlerden eleştiri aldı. Demokrat Senatör Tim Kaine tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Amerikalılar’ın, yönetimin Kongre’ye danışmadan attığı bu adımla ilgili yasal gerekçesini öğrenmeye hakkı var. Kongre’nin onayını almayan taarruz nitelikli askeri eylemler, olağanüstü koşullar olmadıkça anayasal değildir.”

Beyaz Saray ve Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri bu eleştirilere yanıt vermede gecikmedi. Pentagon’dan yapılan açıklamada, operasyonun öncesinde Kongre’nin lider konumundaki üyeleriyle bilgi paylaşıldığı belirtildi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu tam anlamıyla, gelecekte Amerikan güçlerini ve koalisyon güçlerini koruyabilmek adına düzenlenen bir savunma amaçlı saldırıydı” dedi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Psaki de, “Tehdit görülen yerlerde başkanın ne zaman ve nasıl hareket etmek konusunda karar yetkisi var” şeklinde konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 28 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.