enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden’a Bin Selman ile görüşmesi öncesinde baskı artıyor

Biden’a Bin Selman ile görüşmesi öncesinde baskı artıyor
18 Haziran 2022
456
A+
A-

WASHİNGTON – UHA HABER / ABD Başkanı Joe Biden, Temmuz ayında Riyad’da yapılması planlanan Bin Selman ile görüşmesini Amerikan kamuoyuna izah etmeye çalışıyor. Biden, başkan seçilmeden önce Bin Selman hakkında ağır ifadeler kullanmıştı.

Almanya’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘dpa’ya dayandırdığı haberine göre, Temmuz ayında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşeceği açıklandıktan sonra bu konuda eleştiriler alan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, “Ben Bin Selman ile görüşmüyorum, onun da katılacağı uluslararası bir toplantıya gidiyorum” açıklamasında bulundu.

Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçiliği ise daha önce, Veliaht Prens‘in Biden ile “resmi temaslarda” bulunacağını duyurmuştu. Beyaz Saray da geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayarak, ABD Başkanı’nın Temmuz ayında Suudi Arabistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini ve bu ziyarette Biden’ın, Mısır, Irak ve Ürdün’den temsilcilerin de iştirak edeceği, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi toplantısına katılacağını bildirmişti.

Kaşıkçı cinayeti

Proteste gegen Saudi-Arabien | Premier League
Fotoğraf: Jon Super/AP/picture alliance

ABD kamuoyunda pek çok kesimin tepkisini çeken söz konusu ziyaret Beyaz Saray’ı, durumu izah etmeye zorluyor. Dünyanın en önemli petrol ihracatçılarından ve ABD’nin bölgedeki en önemli müttefiklerinden biri olan Suudi Arabistan’daki insan hakları ihlalleri ve gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti sebebiyle Joe Biden, başkan adaylığı döneminde, seçim kampanyası sırasında Riyad’ı ağır bir dille eleştirmişti. Biden bu eleştirilerini dile getirirken, Suudi Arabistan’daki rejimin, söz konusu cinayetin “hesabını vereceğini” ve “dışlanacığını” dile getirmişti.

ABD gizli servisleri, 2018 yılının Ekim ayında, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetinin, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın emri ile yapıldığı yönünde rapor hazırlamıştı. Joe Biden’ın ABD Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Washington, 2020 yılının Şubat ayında Suudi Arabistan’a karşı bir takım yaptırımlar devreye sokmuş ancak Bin Selman bu yaptırımların dışında bırakılmıştı.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 18 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.