enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden: Rusya için bu savaş stratejik bir kayıp

Biden: Rusya için bu savaş stratejik bir kayıp
5 Mayıs 2022
491
A+
A-

WASHİNGTON – UHA HABER /ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya gönderilecek Javelin tanksavarları üreten Lockheed Martin fabrikasını ziyaret ederek, bu tanksavarların Rusya-Ukrayna savaşındaki önemine vurgu yaptı.

Washington’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden Alabama’daki Javelin tanksavarları üreten Lockheed Martin tesislerini ziyaret etti.

Rus askeri birliklerinin büyük zorluk içerisinde olduğuna işaret eden Biden, “Rusya için bu savaş stratejik bir kayıp.” dedi.

Biden Ukrayna’ya destek konusunda şu ifadeleri kullandı:

Ukrayna’ya 3 milyar doları aşkın bir silah yardımında bulunduk. Ukrayna’ya yardım ettik bunu yapmasak (Ruslar) gelmeye devam edeceklerdi. Geçtiğimiz hafta kongre ile görüştüm. Ek bir bütçe istedim. ABD’nin doğrudan savaşın ön cephesinde Ukrayna’ya yardım sağlayabilmesi için destek istedim. Ukrayna halkına yardım edebilmemiz için kongrenin hızlı bir biçimde bu bütçeyi onaylamasını bekliyorum.

“Rusya Ukrayna’da çok sayıda savaş suçu işledi”

Biden, ABD’nin bugüne kadar Ukrayna’ya binlerce tanksavar füzesi gönderdiğini ve göndermeye devam edeceğini belirtti.

Biden, “Artık Ukrayna’da yeni doğan çocuklara Javelin ve Javelina ismi veriliyor.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’da “çok sayıda savaş suçu işlediğini” dile getiren Biden, şu anda dünyada otokrasiler ve demokrasiler arasında büyük bir savaş olduğunu söyledi.

Biden, konuşmasında, “Diktatörlere karşı şimdi karşı durmazsanız, tarih boyunca onlar başa gelmeye ve ellerini güçlendirmeye devam edecek.” mesajını verdi.

Biden, Lockheed Martin çalışanlarına teşekkür ederek, “Ukrayna’ya savaşı kazanması için bir şans veriyorsunuz.” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 05 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.