enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
06:21 Avrupa’da Yüzleşme: GKRY’nin Prestij Kaybı
06:10 Yeni bir sosyal devlet destanı yazmak için Cumartesi günü Aydın’daydık!
00:48 Soykırımcı, katil İsrail’in ateşkese rağmen yaptığı ihlaller ve katliamlar
00:34 Suriye’de PKK/YPG’nin Sonuna Doğru
00:19 Dünya Meteoroloji Örgütü’nün (WMO) raporuna göre: Su Döngüsündeki Düzensizlik Toplumları Tehdit Ediyor
00:08 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Nizaryalı mevkidaşı Yusuf Maitama Tuggar ile bir araya gelecek
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden: “Afganistan’a Destek Sürecek”

Biden: “Afganistan’a Destek Sürecek”
27 Haziran 2021
364
A+
A-

UHA HABER / ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray’da Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile görüştü. Biden, ABD’nin çekilecek olmasına rağmen Afganistan’a desteğinin süreceğini belirtti.

Başkan Biden Eşraf Gani ve barış görüşmelerinden sorumlu yetkilisi Abdullah Abdullah ile Oval Ofis’te bir araya geldi.

Eşref Gani ve Abdullah Abdullah için “iki eski dost’’ ifadelerini kullandı. ABD Başkanı “Afganlar nasıl bir geleceğe sahip olacaklarına ve ne istediklerine karar vermek zorunda. Anlamsız şiddet durmalı” dedi.

Başkan Biden “Askerlerimiz ayrılıyor olabilir ancak Afganistan’a desteğimiz sürecek. Ekonomik ve siyasi destek devam edecek” ifadelerini kullandı.

Afgan lider: “ABD ile ortaklıkta yeni bir aşamaya geçiyoruz”

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Başkan Biden’ın Afganistan’dan çekilme kararına saygı duyduğunu belirterek, ABD ve Afganistan arasındaki ortaklığın yeni bir aşamaya girdiğini söyledi. “Birlik ve uyum içinde olmaya kararlıyız” dedi.

Eşref Gani, ABD ile bundan sonraki ortaklığın askeri değil karşılıklı çıkarlara dayanan kapsamlı bir ortaklık olacağını kaydetti.

Afganistan Cumhurbaşkanı, Afgan güvenlik güçlerinin Cuma günü ülkenin kuzey ve güneyinde altı bölgeyi Taleban’dan yeniden ele geçirdiklerini de söyledi, bu gelişmenin Afgan güvenlik güçlerinin kararlılığını gösterdiğini ifade etti.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşraf Gani, Başkan Biden’dan önce Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüşmüştü.

Gani görüşmenin ardından yaptığı açıklamada da, ABD Başkanı Biden’ın, Kabil’deki Amerikan Büyükelçiliği’nin faaliyetlerini devam ettireceğini ve güvenlik yardımlarının süreceğini net biçimde ifade ettiğini aktardı.

Eşref Gani, ABD’nin Afganistan’dan askerlerini çekme kararının kendi egemen kararı olduğunu belirterek, Kabil’in görevinin bu kararın “neticelerini idare etmek” olacağını söyledi.

“Türkiye ve ABD görüşmelerin sürmesi konusunda uzlaştı”

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Hamid Karzai Havaalanı’nda güvenliğin sağlanması ve havaalanın işletilmesi konusunu görüşmek üzere ABD’den bir heyet Türkiye’de temaslarda bulunmuştu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan kısa yazılı açıklamada, işbirliği alanlarının görüşüldüğü, görüşmelere devam edilmesi konusunda tarafların uzlaştığı belirtildi.

AP haber ajansına Perşembe günü bilgi veren Amerikalı yetkililer, diplomatların güvenliğinin sağlanması için yaklaşık 650 ABD askerinin Afganistan’da kalmaya devam edeceğini ve buna ek olarak birkaç yüz ABD askeri de muhtemelen Eylül ayına kadar Kabil Havaalanı’nda kalacağını belirtmişti.

Yetkililer bu askerlerin orada güvenliği sağlayan Türk askerlerine yardım etme rolünü üstleneceği, Türkiye’nin liderliğinde resmi bir güvenlik operasyonu faal hale gelene kadar ABD askerlerinin geçici olarak görevde olacağını kaydetmişti.

Türkiye’nin NATO’nun Afgan güvenlik güçlerini eğitme misyonunun bir parçası olarak Afganistan’da 500’den fazla askeri bulunuyor. Bu askerlerin bir bölümü halihazırda havaalanında görev yapıyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 27 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.