enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:38 Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre en çok göç alan şehirler belli oldu…
10:41 Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 70’e ulaştı…
10:37 Erken teşhis ve uygun tedaviyle Ankilozan Spondilitte omurga hasarı önlenebilir…
10:12 Teröre Karşı Ters Asimetri: İstihbarat -II-
09:26 NOW TV ekranlarında yayınlanan ve her bölümüyle gündem yaratan Kızıl Goncalar dizisi için final kararı alındı…
09:21 Prof. Dr. ESİN SUZER, İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin ardından alınan örneklerde amonyak ve çözünmüş oksijen seviyesi normale yaklaştı…
08:57 Araştırmacı-Yazar Muzaffer Ayhan Kara, Otizmli bireylerin farklı alanlarda karşılaştığı zorluklara dikkat çekti…
08:19 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
07:05 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 3. bölümü…
07:01 Başkent Lefkoşa’daki yapımı yaklaşık 3 yıl süren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Külliyesi’nin açılışına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak…
00:46 Mardin Telkârisi Turizmle Buluşuyor…
00:29 İletişim Başkanı Altun: TRT, yarım asrı aşan yayıncılık birikimiyle önce bir kurum olmuştur
23:31 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:41 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı
12:18 Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:34 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
10:14 “Suyun sürdürülebilir şekilde yönetilmesi hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor”
09:57 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
09:32 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:16 Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Beykoz Üniversitesi’ne öğrencilerinden tam puan

Beykoz Üniversitesi’ne öğrencilerinden tam puan
17 Ağustos 2021
330
A+
A-

UHA HABER / Bağımsız üniversite araştırma kuruluşu Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAR) hazırladığı, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın (TÜMA) 2021 yılı sonuçları açıklandı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın edindiği bilgiye göre, Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerinin memnuniyet oranlarının değerlendirildiği araştırmada ‘Vakıf Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması’nda Beykoz Üniversitesi 12’nci sırada yer aldı.

Araştırmaya Türkiye’deki 125 devlet ve 73 vakıf üniversitesi olmak üzere toplamda 198 üniversite katıldı ve 42 bin 353 öğrenciden veri toplandı.

Son dört yıldır bu araştırmaya katılan Beykoz Üniversitesi’nin her geçen yıl memnuniyet oranını daha da yukarılara taşıdığı görüldü.

Beykoz Üniversitesi ‘Vakıf Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması’nda bu yıl 73 vakıf üniversitesi arasında 12’nci sıraya yükselerek B notunu aldı. Araştırma sonuçlarına göre, öğrencilerin zorlu bir süreç olan pandemi sürecinde verilen eğitimden memnun kaldıkları görüldü.

Geçen yılki yapılan araştırmada ‘Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda 32’inci sırada olup C notu alan Beykoz Üniversitesi, 2021’de ise aynı sıralamada 198 üniversite arasında 20’nci sırada yer aldı ve B notunu alarak derecesini yukarılara taşımaya devam etti.

Prof. Dr. Mehmet Durman Kimdir? | Marmara BasınBeykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, üniversite tercih sürecinin 20 Ağustos’a kadar devam ettiğini hatırlatarak, “Üniversite adayları bu önemli araştırmadan mutlaka faydalanmalı ve kendi gelecekleri için analizlerde bulunmalılar” dedi.

“Tercih yapacak adaylar bu araştırmadan faydalanmalı”

Öğrenci odaklı bir üniversite olmalarının bu istikrarlı başarıya katkıda bulunduğunu belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “2018’den bugüne memnuniyet oranında istikrarlı bir artış yaşanıyor. Bu bizim için gurur verici. Ayrıca bu tesadüfi bir başarı değil. Her geçen gün daha iyiye gitmek için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin sorunlarına çözüm bulmak, ihtiyaçlarına en hızlı şekilde yanıt vermek için gayret ediyoruz. Öğrencilerimizin bu değerlendirmesi, doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari kadromuzu tebrik ediyor ve öğrencilerimize de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Üniversite, öğrencileri akademik ve sosyal yönden destekliyor”

Beykoz Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı İsa Okul ise üniversite hakkında bilgi vererek, üniversitenin TÜMA 2021’deki başarısına dair şu değerlendirmede bulundu:

“Üniversitemle tanışmam, 2017’de Uluslararası Ticaret ve Finansman Programını kazanmam ile başladı. Ayrıca üniversitemizin ikinci bir öğrenim ücreti ödemeden her öğrencisine sunduğu çift anadal (ÇAP) imkânı sayesinde de psikoloji programında ÇAP yapıyorum. Teorik ve uygulamalı eğitimin yanı sıra Beykoz Üniversitesi’nin en önemli özelliği öğrencilerine sunduğu 3+1, 7+1 eğitim müfredat yapısı ile öğrencilerinin tecrübe kazanmalarını sağlamak diyebilirim. Çünkü bu uygulama ile bir dönem iş yerinde olmak bizlere önemli kazanımlar sağlıyor. Beykoz Üniversitesi, öğrenci merkezli bir üniversite olup 21’inci yüzyıl iş dünyasının ihtiyaç duyduğu yetkinlik geliştirme programı ile öğrencilerini bir adım daha öne taşıyor. Gerek idari gerekse akademik birimlere kolay erişebilmek ve iletişime geçebilmenin oluşturduğu fırsatlar, öğrenci kulüplerinin çeşitliliği ve sunulan teknoloji tabanlı eğitim fırsatları (örgün ve uzaktan eğitim) biz öğrencileri hem akademik hem de sosyal yönden destekliyor. Üniversitemizin, ‘Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’ öğrenci memnuniyeti kategorisindeki başarısının kaynağı da buradan geliyor. Üniversite içerisinde var olan ve öğrencisi olarak her zaman hissettiğim dinamik yapının ve bunun oluşmasını sağlayan eğitim anlayışımızın, biz öğrencilere dönük olarak oluşturduğu farkındalık ve yetkinlik donanımlarının büyük bir fırsat olarak görüyor ve kayda değer olduğuna inanıyorum.”

Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversite’nin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 4 bin 900 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 5 bini aştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 231 akademisyen ve 74 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.

HABER : Sinem UYANIK & İstanbul                                                                                                               

[UHA Haber Ajansı, 17 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.