enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:26 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Beyin bilgisayar arayüzü hızlanıyor

Beyin bilgisayar arayüzü hızlanıyor
15 Mayıs 2021
426
A+
A-

UHA HABER / Stanford Üniversitesi merkezli ekip, yapay zeka yazılımını, beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) adı verilen ve felçli adamın beynine yerleştirilen bir cihazla birleştirdi. Zihinsel el yazısı hızlı bir şekilde ekrana aktarıldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘ Science Daily‘den aktardığı haberine göre, Beyin sinyalleri ile bilgisayar kontrolüne dair çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Son olarak Stanford Üniversitesi merkezli ekip tarafından kullanılan cihazla, felçli bir adamın, normal bir yetişkin kadar hızlı yazı yazmasına imkan veren bir çalışma başarıyla test edildi.

Nature’da yayınlanan araştırmaya göre, yazılım, bilgisayardaki bilgilerin kodunu çözerek adamın el yazısıyla ilgili düşüncelerini bilgisayar ekranındaki metne hızlı bir şekilde dönüştürebildi.

Bu çalışma, diğer beyin bilgisayar ara yüzlerine göre iki kat daha hızlı yazı yazma imkanı sağladı.

Araştırmacılar, yeni bulguların, omurilik yaralanmaları, felçler veya motor nöron hastalığı olarak da bilinen amiyotrofik lateral skleroz (ALS) nedeniyle üst uzuvlarının kullanımını veya konuşma yeteneklerini kaybeden dünya çapında milyonlarca insana fayda sağlayan daha fazla ilerlemeye yol açabileceğini söylüyor.

Stanford Üniversitesi’nden Prof Jaimie Henderson , “Bu çalışma ile, felçli bir kişinin aynı yaştaki sağlıklı yetişkinlerle neredeyse aynı hızda cümleler oluşturmasına olanak sağlıyor” dedi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için

Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 15 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.