enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:57 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
00:54 Halep krizi tamamen bitti mi? Suriye’yi şimdi ne bekliyor?
00:33 ABD’nin Grönland’ı alması NATO’nun sonu olur
00:31 Hamas: Yeni Filistin komitesi göreve başlayınca Gazze yönetimini feshedeceğiz
00:25 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:23 Bazı erkeklerin daha çekici bulunmasının ardındaki ‘basit’ özellik ortaya çıkarıldı
00:17 Eski Fransa Başbakanı: İran’a dış müdahale durumu daha da kötüleştirir
00:16 Van Büyükşehir Belediyesi soğuk günlerde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için doğaya yem bıraktı…
00:11 AK Parti Sözcüsü Çelik, “Suriye Kürtleri, Suriye’nin eşit ve ayrılmaz parçasıdır”
00:08 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den 2025’te 4 bin vatandaşa hasta karyolası
00:08 Türk ve müslümanlara saldıran Lale Gül’ü yazdım, Lahey Büyükelçiliğimiz devam etti
00:04 İranlı Gazeteci Azar MAHDAVAN: Trump, İran’a karşı Amerikan ordusunun seçeneklerini değerlendiriyor
17:55 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
06:50 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:55 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:54 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Beyaz Saray: “Biden Parkinson tedavisi görmüyor”

Beyaz Saray: “Biden Parkinson tedavisi görmüyor”
9 Temmuz 2024
37
A+
A-

New York Times son sekiz ay içinde Parkinson uzmanı bir doktorun Beyaz Saray’ı sekiz kez ziyaret ettiğini iddia etti. Beyaz Saray ise Başkan Biden’ın üç kez nöroloğa göründüğünü ve doktorun Biden’ın Parkinson hastalığı için bir kez daha değerlendirilmesine gerek görmediğini belirtti.

Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre Pazartesi günü düzenlediği VOA - TGRT Haber 25 Ocakbasın toplantısında, Başkan Biden’ın her yıl muayene olduğunda nöroloğa göründüğünü ve Parkinson tedavisi görmediğini söyledi.

Şubat ayında kamuoyuna da açıklanan son doktor raporuna göre Biden’da Parkinson ya da felç gibi sinir sistemi hastalıkları bulunduğuna ilişkin bir bulguya rastlanmadığını belirtti.

New York Times bugünkü haberinde Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nden Parkinson uzmanı bir doktorun son sekiz ay içinde sekiz kez Beyaz Saray’ı ziyaret ettiğini ve resmi ziyaretçi kayıtlarına göre en az bir kez de Başkan Biden’ın doktoruyla görüştüğünü yazmıştı.

Gazetenin haberinde bu uzmanın nörolog Dr. Kevin Cannard olduğu ve hareket bozuklukları alanında uzman olan doktorun son dönemde Parkinson konusunda bir makale yayınladığı belirtilmişti. Benzer iddiaları içeren bir haber CNN’in ve ABC’nin internet sitelerinde de yer aldı.

Beyaz Saray sözcüsü New York Times’ın haberinde yer verdiği doktorların ve uzmanların adlarını güvenlik sebebiyle doğrulamaktan kaçındı. Bunun üzerine basın toplantısında sözcü Karine Jean-Pierre ve bir gazeteci arasında karşılıklı atışma yaşandı.

Sözcü Jean Pierre güvenlik ve gizlilik ilkesi sebebiyle New York Times’ın haberinde adı geçen doktorların isimlerini doğrulamayacağını yineledi.

Beyaz Saray sözcüsü, “Beni ne kadar zorlarsanız zorlayın, bana ne kadar kızarsanız kızın isim vermeyeceğim” dedi.

New York Times’ın haberine göre Dr. Cannard’dan da konuya ilişkin bir açıklama ya da yorum gelmedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.