enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:09 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
00:03 2026 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları yarın sona erecek
00:54 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Beyaz Önlüklerini Giyerek Mesleğe İlk Adımlarını Attılar

Beyaz Önlüklerini Giyerek Mesleğe İlk Adımlarını Attılar
21 Mayıs 2024
16
A+
A-

Altınbaş Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri Eczacılar Gününde önlüklerini giydi. Törende Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan “Uluslararası bir üniversite olarak mezunlarımızın diplomalarını dünyanın çok yerinde kullanabilmelerinden gurur verici.” olduğunu açıkladı.

UHA / İnternational News Agency

Altınbaş Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını attılar.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tanol’un açılış konuşmasıyla başlayan törene akademisyenler, öğrenciler ve çocuklarının heyecanını paylaşmak için gelen çok sayıda aile katıldı.

Beyaz Önlüklerini Giyerek Mesleğe İlk Adımlarını Attılar

[Dekan Prof. Dr. Mehmet Tanol]

Dekan Prof. Dr. Mehmet Tanol konuşmasına “Bugün burada öğrencilerimizin büyük bir istekle mesleklerine adım attıklarını göreceğiz.” diyerek başladı; dil, din, ırk ve sosyal sınıf farkı gözetmeksizin mesleklerini yapmaya hazır olan öğrencilerine, doğruluk ve insan sevgisinden ayrılmamalarını tavsiye etti.

Ailelere de seslenen Tanol, Altınbaş Üniversitesi akademisyenleri olarak bu önlükler gibi bembeyaz olarak bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı, vatana millete hayırlı, bilimsel ilkeler çerçevesinde yetiştireceğimize inanın.” diyerek öğrencilerine başarılar diledi.

Beyaz Önlüklerini Giyerek Mesleğe İlk Adımlarını Attılar

[Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan]

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, öğrencilerin mesleki günlerinin artık başladığını belirterek önlerinde pek çok seçenek olduğunu hatırlattı. Erhan, “Aranızda eczane açacaklar kadar Türkiye’de ve dünyada bilimsel alanda görev yapacak, ilaç ve kozmetik sektörüne girecek olanlarınız da olacaktır. Akademik alanda da çalışmalarınıza devam edebilirsiniz ama ailelerinizin desteği hep sizinle olacak.” diye konuştu.

İnsanları daha sağlıklı yaşatabilmek için eczacılara önemli görev düştüğünü belirten Erhan, “İnsana dokunuyorsunuz. Çocuğunu ya da annesini, babasını iyileştiriyorsunuz. Öğrencilerimizi, kutsal bir mesleğe kazandırdıkları için sizlere ve akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz.” diyerek duygularını paylaştı.

Erhan, Türkiye’nin dört bir yanına yayılan mezunlarının Altınbaş Üniversitesi logolu diplomalarını eczanelerine asmalarından büyük gurur duyduğunu ifade etti ve “Uluslararası bir üniversite olma özelliğimiz nedeniyle mezunlarımız dünyanın da pek çok yerinde diplomalarını gururla taşıyorlar.” dedi.

Akademik başarı kadar duyarlı, sosyal sorumluluk sahibi birey olmanın da önemine değinen Erhan, “Fakültemiz 9 yıldız eğitimi ile girişimcilikten, sosyal sorumluluğa kadar öğrencilerimizin başarılı birer insan olmaları için gerekli donanımı sağlıyor. Bir yabancı dili de çok iyi konuşarak mezun oluyorlar.” diye konuştu.

Üniversite sınavında derece yaparak, barajları aşarak gelen öğrencilerin emeklerinin de takdir edilmesi gerektiğini söyleyen Erhan, “Etkinliklerde dereceye giriyor, yarışmalarda birincilikler alıyorlar. Sizler de aileleri olarak daha ilkokul günlerinden çocuklarınızın hayatta başarılı olabilmeleri için Türkiye’ye ve dünyaya faydalı bireyler olabilmeleri için pek çok fedakarlıkta bulundunuz. Birbirinden değerli, pırlanta gibi gençlerimiz bugün önlüklerini giyecekler. Zaman göz açıp kapayana kadar geçiyor. 4 yıl sonra da mezuniyetlerinde bir arada olacağız, keplerini havaya attıklarını göreceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Tören, öğrencilerin beyaz önlüklerini giymelerinin ardından geride duygu yüklü anılar bırakarak sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.