enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Berlin Corona aşı merkezi yıl sonunda kapanıyor…

Berlin Corona aşı merkezi yıl sonunda kapanıyor…
24 Aralık 2022
503
A+
A-

Ring Center’da kalan son Berlin Corona aşı merkezi yıl sonunda kapanacak.

Almanya’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Alman Kızıl Haçı (DRK) sözcüsü gezici aşılama ekipleri de dahil Berlin Corona aşı merkezi süresinin 31 Aralık’ta sona ereceğini duyurdu.

Öteyandan diğer federal eyaletlerde de aşı merkezleri yıl başında kapanacak ve bir yandan da, federal hükümetten gelen fonun süresi dolacak.

Kısmen  iyi aşılama oranları nedeniyle, genel olarak popülasyondaki koronaya karşı koruma seviyesinin bir veya iki yıl öncesine göre daha yüksek olduğu varsayılıyor.

Aşı sayıları düşmeye devam etti

Pandeminin zirvesinde, Berlin’de altı adede kadar büyük korona aşılama merkezinin yanı sıra çok sayıda küçük aşılama merkezi bulunuyordu. Alman Kızıl Haçı (DRK)’ye göre, sonbaharda omikron varyantına karşı yeni aşıların gelmesinden sonra günde 1.000’e varan aşılama ile tekrar bir artış olsa da, son zamanlarda aşılama sayısı istikrarlı bir şekilde düştü.

DRK sözcüsünün söylediğine göre, Aralık 2020’nin sonunda Berlin aşılama kampanyasının başlamasından bu yana, beş yardım kuruluşu tarafından işletilen aşılama merkezlerinde, gezici aşı ekipleri ve aşı otobüsleriyle yaklaşık 3,5 milyon aşı uygulandı.

Alman Kızıl Haçı (DRK) aşılama kampanyasını Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Malteser, Johanniter ve DLRG ile birlikte destekledi.

Gelecekte, diğer aşılar gibi korona aşıları da sözde düzenli sistemle, yani öncelikle yatılı doktorlar tarafından gerçekleştirilecek.

Fotoğraf açıklaması yok.

Gazeteci* Annette RİEDL

[UHA Haber Ajansı, 24 Aralık 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.