enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:30 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
11:29 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşması, konferans için yayımlanan kitapçıkta yer aldı…
00:49 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:49 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
00:40 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:36 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
00:22 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
00:13 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:12 İletişim Başkanı Duran: G20 temasları kıymetli sonuçlar ortaya koydu
00:12 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
12:32 Anlaşma istemeyen kim?
04:53 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı.
00:40 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:35 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:29 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:22 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:20 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:11 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belçika’da bir “Çalıkuşu”: Büşra Öğretmen

Belçika’da bir “Çalıkuşu”: Büşra Öğretmen
14 Haziran 2022
1.018
A+
A-

BRÜKSEL – UHA HABER / Avrupa’da doğan Türk gençler, ilköğretim ve lise düzeyindeki kardeşlerinin okul başarısını artırmaya çalışıyor. O gençlerden biri, Belçikalı Büşra Öğretmen’in hikayesi, haberimizde…

Belçika Gent'te bir “Çalıkuşu”: Büşra Öğretmen | BelemTürkTvBelçikalı Büşra Doğan 24 yaşında genç bir öğretmen.

O, Avrupalı Türk çocukların başarısı ve mutluluğu için mücadele eden bir “Çalıkuşu”.

Onun gibi onlarca genç, doğdukları ülkede Maarif Vakfı’nın çatısı altında açılan sınıflarda görev yapıyor.

Belçika Gent'te bir “Çalıkuşu”: Büşra Öğretmen | BelemTürkTvOkulda zorlanan, öğretmenleri ile sağlıklı iletişim kuramayan çocukları kazanmak ve onları üniversiteye hazırlamak için ter döküyorlar.

Belçika’nın Flaman Bölgesi’nde bir devlet lisesinde de çalışan Büşra Öğretmen için, Maarif kursundaki öğrencilerinin yeri ayrı.

Maarif Vakfı’nın Ghent şubesinde 6-18 yaş aralığındaki öğrenciler, Flamanca, Fransızca, İngilizce, Türkçe, matematik dahil pek çok ders alıyor. Merkezde 6’sı Türk 10 öğretmen görev yapıyor.

Büşra Öğretmen’in hayali, daha çok kardeşine ulaşmak; onları daha mutlu ve başarılı görmek.

Haber: Döndü SARIIŞIK

***

Döndü Sarıışık Kimdir? Hayatı ve Biyografisi

Döndü Sarıışık, Ankara’da doğmuş ve aslen de Ankara’lıdır. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayan Sarıışık, TRT bünyesinde bir süredir haber spikerliği yapmaktadır. Türk haber kanalı olan TRT’nin muhabirliğini yapan Sarıışık, uzun süredir bünyesinde çalıştığı TRT’nin simge isimlerinden biri haline gelmiştir. Gazeteci Döndü Sarıışık, kendi mesleki kariyerine ilk olarak 2002 senesinde İhlas Haber Ajansı bünyesinde başlamış ve orada Uluslararası Haberler Editörü olarak görev almıştır. İhlas Haber Ajansı’nda yaklaşık 7 sene göreve devam ettikten sonra bu ajanstan ayrılarak farklı bir haber ajansıyla kariyerine devam etmiştir. Sarıışık, İhlas Haber Ajans’ının ardından 2009 senesinden Hürriyet Daily News’a girip burada çalışmalarına devam etmiştir. Buradaki görevinden ise yaklaşık 10 ay sonra ayrılarak 2010 yılının başında TRT’ye geçiş yapmış ve hala TRT’de çalışmalarına devam etmektedir.

Kariyerinde en çok parladığı ve tanınırlığını artıran TRT’de muhabirliğini sürdürmekte olan Sarıışık, burada asıl popülariteye kavuşmuştur. TRT kanalının bünyesinde uzun süredir çalışmakta olan Sarıışık, mesleği sebebiyle Brüksel’de yaşamaktadır. Brüksel Temsilciliğini yapan Sarıışık, uzun süredir başarılı bir şekilde mesleğini sürdürmekte ve yurtdışındaki haber konusu olan durumları, ülke ve dünya gündemini ilgilendiren konuları araştırarak bilgileri TRT aracılığıyla ekranlara aktarmaktadır. Habercilik sektörü içerisinde adını sıkça duyuran Sarıışık başarılı bir spiker olmasıyla da ses getirmiş ve uluslararası haberlerde yerini almıştır. Düzgün diksiyonu, haber anlatımı, hitabeti, konuya olan hakimiyeti ve aktarış biçimi ile dikkatleri kendine çekmiştir.

Son dönemlerde ise Sarıışık’ın haber aktarımı esnasında canlı bağlantılara ekrana türbanlı fotoğrafının konulması ile tecrübeli gazetecinin tesettüre girdiği belli oldu. 2017 yılında tesettüre girme kararı alan 7 yıldır TRT’de görev yapan Brüksel Temsilcisi Sarıışık’ın yeni hali ise dikkat çekmiş ve gözlerden kaçmamıştı. Ekranlarda boy gösteren Sarıışık, görünümünde de önemli bir değişikliğe giderek başörtülü bir şekilde haberlerini sunmaya devam etmektedir. Başarılı gazeteci haber spikerliğinin yanı sıra TRT bünyesindeki “Bakış Açısı” programının da 2018 yılında bir süreliğine sunuculuğunu üstenmiştir.

[UHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.