enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:02 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:02 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:26 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
18:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
10:33 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:20 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:37 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor
09:16 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
08:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
06:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
06:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz”…
06:18 Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri Başlıyor
00:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı, her köşeye sıkıştığında: Ya topu taca atıyor ya saldırganlaşıyor ya saçmalıyor”…
00:09 İznik Gölü’nü besleyen kaynaktan su çekimi, Gölü giderek küçülmesine neden oluyor…
00:48 Fransa’nın Afrika’daki son müttefiklerinden Benin’de neler oluyor?
00:44 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği davayla ilgili gerekçeli karar…
00:27 “2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması”na ilişkin paylaşımda bulundu…
00:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “No Other Land(Başka Toprak Yok)” filminin yönetmeni Basel Adra’yı kabul etti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belçika polisi, Türkiye’den özel uçak ve sahte diplomatik pasaportlarla insan kaçıran örgütü çökertti

Belçika polisi, Türkiye’den özel uçak ve sahte diplomatik pasaportlarla insan kaçıran örgütü çökertti
15 Eylül 2022
418
A+
A-

Belçika polisi, Türkiye’den özel uçaklarla ve sahte diplomatik pasaportlarla insan kaçakçılığı yaptığı belirlenen bir suç örgütünü çökertti.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin ‘BBC’den aktardığı Yusuf ÖZKAN’ın haberine göre, Avrupa Polis Teşkilatı’nın (Europol) da destek verdiği operasyon kapsamında Belçika, İtalya ve Fransa’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen baskınlarda 5 kişi gözaltına alındı. 

Türkiye’den insan kaçakçılığı için kullanılan 2 özel uçağa da el kondu.

Belçika federal polisinden yapılan açıklamaya göre, çoğunluğu Kürt kökenli olan yolcular ve sahte  diplomatik pasaport taşıyan yolcular, insan kaçakçılığı yapan çetenin yardımıyla özel uçaklarla Türkiye’den ayrılıyorlardı.

İnsan kaçakçıları, özel uçak ve sahte pasaport karşılığında yolculardan 20 bin dolar ücret talep ediyordu.

İnsan kaçakçılarını, özel uçakların izlediği rota ele verdi. Türkiye’den kalkan uçakların resmi varış noktası genellikle Karayip adaları olarak bildirildi. Ancak uçakların hiçbir zaman resmi varış rotasına ulaşmadığı belirlendi.

Sığınma başvurusunda bulunuyorlardı

Türkiye’den yola çıkan yolcular, Avrupa havalimanlarındaki mola sırasında, özel uçağı terk ederek, sahte diplomatik pasaportlarını imha ediyor ve sistematik olarak sığınma başvurusunda bulunuyorlardı.

İnsan kaçakçılığı yapan örgüt elemanlarının, kendi uçak filosunu inşa etmek amacıyla sahte çekler düzenledikleri ve havayollarını dolandırdıkları da belirlendi. Çetenin, faturaları ödemeyerek, birçok oteli de dolandırdığı ortaya çıktı.

Belçika polisine göre, 2020’nin Ekim ve Aralık ayları arasında 5 farklı Avrupa ülkesinde en az 5 kaçakçılık operasyonu gerçekleşti.

Belçika polisi, Europol ve diğer Avrupa ülkelerindeki güvenlik birimleri ile irtibata geçti. Ortak operasyon sonucu Belçika, İtalya ve Fransa’da yapılan ev aramalarında 5 kişi gözaltına alındı.

Belçika’daki ev aramaları sırasında, sahte belge hazırlamak için kullanılan bazı materyaller de ele geçirildi.

Operasyonlarda, çok miktarda nakit para, örgüt tarafından kullanılan çeşitli mallar ve 2 özel uçağa da el kondu.

Belçika’daki zanlılar Çarşamba günü insan kaçakçılığı, kara para aklama, suç örgütü üyeliği ve sahtecilik suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.

HABER : Yusuf ÖZKAN

[UHA Haber Ajansı, 15 Eylül 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.