enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Batı Afrika’da yeni virüs alarmı

Batı Afrika’da yeni virüs alarmı
11 Ağustos 2021
369
A+
A-

UHA HABER / Batı Afrika ülkelerinden Gine’de Ebola salgınının sona ermesinden iki ay sonra “Marburg virüsü” tespit edildi. Ölümcül virüsün salgına yol açmasından endişe ediliyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı haberine göre, Yaklaşık iki ay önce resmi olarak Ebola salgınının sona erdiğinin açıklandığı Batı Afrika ülkesi Gine yeni bir salgınla karşı karşıya. Ateşli bir hastalık olan ölümcül Marburg hummasına yol açan “Marburg virüsü”nün ülkede şu ana kadar bir kişide tespit edildiği ve bu kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ülkede Marburg virüsü vakası görüldüğünü doğrulayan Gine hükümeti hastayı tedavi eden sağlık çalışanları, ailesi ve yakınlarının da aralarında bulunduğu hastanın temas ettiği 155 kişinin gözetim altında tutulduğunu, 4 Ağustos’tan bu yana devam eden incelemelerde yeni bir vakaya rastlanmadığını açıkladı. Yetkililer halkı “dikkatli olmaya” ve şüpheli vakaları yetkili kurumlara bildirmeye çağırdı.

On kişilik bir Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibinin yerel sağlık kurumlarını desteklemek ve halkı teste tabi tutmak için bölgeye gönderildiği bildirildi.

DSÖ: Salgın potansiyeli taşıyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) açıklamalarına göre, Marburg virüsü Gine’nin güneyindeki Gueckedou’da 2 Ağostos’ta hayatını kaybeden bir kişide tespit edildi. Söz konusu kişinin bölgedeki hastanede tedavi altına alındığı, ancak semptomların kötüleşmesi üzerine tıbbi incelemelerin yapılması amacıyla başka bir kliniğe gönderildiği belirtildi. Hastanın belirtilerin ortaya çıkmasından yaklaşık bir hafta sonra hayatını kaybettiği açıklanırken, ölümü sonrası yapılan tahlillerde Ebola’ya rastlanmadığı, Marburg virüsü testinin ise pozitif çıktığı belirtildi.

DSÖ Afrika sorumlusu Matshidiso Moeti, pazartesi günü yaptığı açıklamada virüsün “geniş kesimlere yayılma potansiyeli” taşıdığı ve yayılmasının derhal durdurulması gerektiği uyarısında bulundu. DSÖ yetkilileri, virüs nedeniyle bölge çapında bir salgın tehlikesinin “yüksek” olduğu ancak bunun dünya genelinde bir salgına dönüşme ihtimalinin “düşük” olduğu öngörüsünde bulundu.

DSÖ’nün açıklamalarına göre, Ebola ailesi üyesi Marburg virüsü yarasalardan insanlara bulaşıyor. Virüs insandan insana ise vücut sıvıları veya yüzeyler aracılığı ile geçiyor. Virüsün yol açtığı Marburg humması hastalığının belirtileri arasında yüksek ateş ve şiddetli baş ağrısı bulunuyor. DSÖ’nün verilerine göre, hastalığın ölüme yol açma oranı yüzde 88. Şu ana kadar aşısı bulunmayan hastalığa geçmişte Doğu Afrika ülkelerinden Uganda’da rastlanmıştı.

EK Kaynaklar : dpa,AFP

(UHA Haber Ajansı, 11 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.