enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Başkan Koştu; “Önümüzdeki Yüz Yıl Bergama’nın! Temellerini Bugünden Atıyoruz”

Başkan Koştu; “Önümüzdeki Yüz Yıl Bergama’nın! Temellerini Bugünden Atıyoruz”
30 Aralık 2021
321
A+
A-

İZMİR-UHA HABER / Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu; “Bergama’mızın lokomotifi Batı Anadolu Serbest Bölgemiz, yükü Kuzey Ege Çandarlı Limanı, mücevheri Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projemiz olacak” dedi.

ESBAŞ CEO'SU DR. FARUK GÜLER MOPSAN A.Ş.'NİN DE BAŞKAN VEKİLİ VE CEO'SU  OLDU - ESBAŞEge Serbest Bölgesi (ESBAŞ) CEO’su Dr. Faruk Güler, (UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘na yaptığı açıklamada, Bergama’nın artık geri dönülemez bir gelişimin ve değişimin arefesine girdiğini, bu gelişim ve değişimde ilçe başkanlığından itibaren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun, emeği ve çabasının çok olduğunu söyledi.

Dr. Faruk Güler, “Bizim yapmamız gereken; büyük çerçevede gerekleri yerine getirilen bu değişimin, şimdi yerelde de planlamasını yapmak” olduğunu ifade etti.

Dr. Güler, yılların ilgisizliği ve bugüne kadar üretilmeyen vizyon projeler yoksunluğu nedeniyle potansiyeli hep göz ardı edilen kadim şehir Bergama’nın, 20 bin kişinin istihdam edileceği Serbest Bölge ile yıldızının parlayacağı dönemece geldiğini belirtti.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu Kimdir? - Emlak SayfasıBergama Belediye Başkanı Hakan Koştu da, “Bakırçay’ın gözbebeği Bergama’mız yıllardır vizyoner bakış açısından yoksun yönetilmenin acılarını çekiyor. Ama bu kötü gidişat, her birisi ülkemizin büyüklüğüne büyüklük katacak dev projelerle yok olacak” dedi.

Başkan Koştu, Bergama’nın potansiyelinin lokomotifinin Batı Anadolu Serbest Bölgesi olduğunu hatırlatarak, Bergama’nın yükünü kaldıracak Kuzey Ege Çandarlı Limanı, mücevheri Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi olacağını ve ekonomiden turizme parlayacağı günlerin sırada olduğunun altını çizdi.

Bergama'da Yerli Rüzgar EnerjisiGeçtiğimiz Eylül ayında Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluru ile kurulması çalışmalarında sona yaklaşılan Batı Anadolu Serbest Bölgesi (BASBAŞ) için çalışmaların hızlandırıldığına dikkat çeken Başkan Hakan Koştu, Bergama Ticaret Odası’nda yapılan bilgilendirme toplantısı ardından yaptığı açıklamada “2022 yılı ilk çeyreğinde Bergama-Aşağıkırıklar Mahallemiz’de 2,5 milyon metrekare alanda kurulacak olan ve ESBAŞ tarafından proje çalışmaları sürdürülen Serbest Bölgemizin müjdelerini bir bir alacağımız dönem olacak. 20 bin kişinin istihdam edileceği Serbest Bölgemiz ile ilçemizin öncelikleri arasında bulunan işsizliğin önüne geçeceğiz. Bununla da kalmayıp ülkemiz ekonomisine yön veren bir lokomotife sahip olacağız. Hem ülkemiz hem ilçemiz kazanacak. Böylesi vizyoner bir projenin ilçemize kazandırılmasını sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şahsım ve hemşehrilerim adına şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bergama'da Selinos Antik Kanal Projesi İnşası Başlıyor - Ekonomi İzmir |  İzmir İş Dünyası | Şirket HaberleriBaşkan Koştu; “Önümüzdeki Yüz Yıl Bergama’nın! Temellerini Bugünden Atıyoruz”

Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin Bergama için lokomotif olacağını ifade eden Belediye Başkanı Koştu, “Kadim şehrimiz Bergama içerisinde bulunduğu potansiyele rağmen, bugüne kadar vizyoner yönetilemeyişinin acılarını çekiyor. Biz göreve geldiğimiz ilk günden bu gidişata dur diyebilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bir yandan Serbest Bölgemizin kurulması çalışmalarını ilgili kurum ve kuruluşlarımızla yürütürken, bir yandan üç bin yıllık tarihi şehrimizin UNESCO Dünya Mirası’na yakışır bir düzenleme ile Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi’ni yaşama geçiriyoruz. Bu vizyon projelerimiz içerisinde Kuzey Ege Çandarlı Limanı’mızın da yapımı tamamlanınca hem ülkemizin hem Dünya ticaretinin göz bebeği olacağız” şeklinde konuştu.

HABER : Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 30 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.