enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:54 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:53 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:48 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:48 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:38 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği…
00:37 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa I SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:23 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:19 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
00:04 Alanyaspor-Antalyaspor derbisi
00:01 TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi…
20:41 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Barış Yürüyüşü sona erdi

Barış Yürüyüşü sona erdi
11 Temmuz 2021
809
A+
A-

UHA HABER / Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 11 Temmuz 1995’te başlayan soykırımda hayatta kalmak isteyen Boşnak sivillerin Tuzla şehrine ulaşmak için kullandığı orman yolunda düzenlenen “Barış Yürüyüşü”, sona erdi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Temmuz 1995’te yaşananlar nedeniyle halk arasında “ölüm yolu” olarak da anılan güzergahta düzenlenen üç günlük yürüyüşe farklı ülkelerden yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Barış Yürüyüşü sona erdi

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen organizasyonun katılımcıları, Bosna Hersek’in orta kesimlerindeki Nezuk kasabasından 8 Temmuz’da başlayan üç günlük yürüyüşün ardından geldikleri Potoçari Anıt Mezarlığı’nda soykırım kurbanları için dua etti.

Barış Yürüyüşü sona erdi

Barış Yürüyüşü Alt Komite Başkanı Zulfo Salihovic, yürüyüşün sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirterek, “Hava durumu yürüyüşe pek müsait olmasa da katılımcılar fedakar bir tavır sergileyerek yürüyüşü tamamladı.” diye konuştu.

Barış Yürüyüşü sona erdi

Her gün yaklaşık 35 kilometre yol yürüyen farklı milletlerden katılımcılar, orman yolunda kurulan belirli noktalarda dinlenerek soykırımdan sağ kalmayı başaran Boşnakların yaşadığı zulümleri kendilerinden dinleme imkanı buldu.

Barış Yürüyüşü sona erdi

Motosikletliler ve maratoncular da Potoçari’ye ulaştı

Bu arada, soykırım kurbanları anısına yarın düzenlenecek törene katılmak üzere farklı ülkelerden gelen ve bu sabah başkent Saraybosna’dan hareket eden yüzlerce motosikletli de Potoçari Anıt Mezarlığı’na ulaştı.

Barış Yürüyüşü sona erdi

Motosiklet maratonunun katılımcılarından Miralem Baltak, ülkenin başka şehirlerinden yola çıkan motosikletçilerle buluştuklarını anımsatarak, “Potoçari’ye 900 kadar motosikletle geldik.” dedi.

Öte yandan Hırvatistan’ın doğusundaki Vukovar şehrinden 6 Temmuz’da başlayan 10. Vukovar-Srebrenitsa Maratonu’na katılanlar da Potoçari’ye ulaşarak kurbanlar için saygı duruşunda bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 11 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.