enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:23 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:03 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Barış İçin Kadın SES’i ile kadınların sesi barış için yükseliyor

Barış İçin Kadın SES’i ile kadınların sesi barış için yükseliyor
16 Aralık 2022
140
A+
A-

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin Operation 1325 ve Swedish Institute işbirliğiyle hayata geçirdiği “Barış İçin Kadın SES’i” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti. Çeviriler, orijinal makaleler, video ve podcastlerle kadın perspektifinin barış inşasındaki rolünü güçlendirmeyi amaçlayan proje, barışçıl bir gelecek hayaline yepyeni bir bakış açısı sunuyor. Türkiye’de ve dünyada eşitliğin, barışın hâkim olduğu bir dünya düzeni için dayanışmayı desteklemek üzere kurulan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, Operation 1325 ve Swedish Institute işbirliğiyle, bugüne kadar ağırlıklı olarak siyaset alanına bırakılan “barış” ve “güvenlik” meselesini kadınların perspektifiyle ele almak; sivil toplumda ve medyada barış sesinin yükseltilmesinde aracı olmak amacıyla “Barış İçin Kadın SES’i” projesini hayata geçirdi. Proje çıktılarının paylaşıldığı lansman etkinliği SES Derneği’nin sosyal merkezinde gerçekleşti. Projenin yola çıkış hikayesinin anlatıldığı etkinlikte, gazeteci, akademisyen, film direktörü ve podcaster olmak üzere projede yer alan kadınlar üretim süreçlerini paylaştı.

 Proje hakkında açıklamalarda bulunan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç, “Bu projede barışın kadınlar tarafında nasıl yaşama geçirildiğini bireysel hikayelerle anlattık, kadınların barışa hizmet eden eşitlik ve özgürlük mücadelesinin örneklerini öne çıkardık ve kadın dayanışmanın önemini, değerini anlatma fırsatı yakaladık. Barış sözcüğünün içinin boşaldığı bir zamanda, kimi zaman ırkçılığa varan eril medyanın diline karşı, barışçıl bir dil kullanarak barışın mümkün olabileceğini anlatmaya çalıştık. Barışın SES’ini kadınların yükselteceğine olan inancımızla ilham veren kadın hikayelerini ortaya çıkardık. Projemiz, eşitsizlik ve çatışma yaratan ataerkil sisteme karşı mücadele eden kadınların, barışı inşa etmedeki rolünün önemini bir kez daha ortaya koyması açısından çok değerli” dedi.

 Proje kapsamında podcast serisi başladıSES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin “Barış İçin Kadın SES’i” projesi kapsamında hazırlanan podcast serisi geçtiğimiz ay dinleyicilerle buluştu. Sinema alanında çalışmalar yürüten Fatoş Sterk, akademisyen Ferda Fahrioğlu Akın ve akademisyen Begüm Zorlu’nun yapımcılığını üstlendiği podcast projesi, ‘Sanatta Kadın SES’i’, ‘Sivil Toplumda Kadın SES’i’ ve ‘Global SES’ başlıklı üç ayrı seriden oluşuyor. İlk bölümlerinde sanatçı Bilge Kutlu, TOHAV Genel Başkanı Didar Erdem ve Prof. Dr. Ayşe Betül Çelik’in yer aldığı podcast serileri, yeni konukları ve ilgi çeken konularıyla medyada ve barış inşasında baskılanan kadın sesini duyurmaya devam edecek. Barış İçin Kadın SES’i belgesel serisinin ilk filmi yayındaBarış İçin Kadın SES’i projesi belgesel filmleriyle de kadın hikayelerini görünür kılmaya devam ediyor. Yaşamını barış mücadelesine adayarak fark yaratmış cesur kadın hikâyelerinin yer alacağı belgesel serisinin, gazeteci Mehveş Evin ve yönetmen Nesrin Ölmez tarafından hazırlanan ilk filmi “Aysel” izleyiciyle buluştu. Ataerkil sisteme kadın ve Kürt kimliğiyle direnen Aysel Tuğluk’un hayat hikâyesini ekrana taşıyan “Aysel”, barış hayali kuran tüm izleyenlere umut ve ilham verecek. Her hafta yeni bir kadının hikâyesine yer verilecek olan video belgeseller SES Derneği’nin Youtube hesabından takip edilebiliyor.

Aynur Kolbay Hülya - MarjinalSosyal Sivil Toplum İletişimi Sorumlusu ve  Strateji Departmanı Koordinatörü - Marjinal Porter Novelli | LinkedIn  HABER : Aynur Kolbay Hülya

[UHA Haber Ajansı, 16 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.