enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor

Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
4 Kasım 2025
6
A+
A-

* ABD Başkanı Donald Trump tarafından önerilen barış planı kapsamında Washington ve ortakları, geçici bir çok uluslu misyon oluşturmayı hedefliyor. Birçok ülke bu güce asker katkısında bulunmak için görüşmeler yürütüyor.

UHA / İnternational News Agency 

BAKÜ, 04 KASIM 2025 – Azerbaycan, ABD’nin talebi üzerine Gazze için oluşturulması planlanan çok uluslu bir istikrar gücüne katılmayı değerlendiriyor. Ancak yetkililer, böyle bir görevlendirmenin BM Güvenlik Konseyi onayı ve net bir uluslararası yetki gerektirdiğini vurguluyor.

AnewZ kanalının aktarımına göre, ABD, çatışmalar sona erdiğinde ve insani yardım erişimi genişlediğinde Gazze’yi güvence altına alacak bir misyona katılmak için Bakü’ye başvurdu. Azerbaycan henüz katılım konusunda nihai kararını vermedi.

Uluslararası İstikrar Gücü” (ISF) olarak adlandırılan misyonun amacı, kritik bölgelerin güvenliğini sağlamak, insani yardımların ulaştırılmasını temin etmek ve silahlı çatışmaların yeniden başlamasını önlemek olacak.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, konuyla ilgili olarak yaptığı bir açıklamada, “Uluslararası İstikrar Gücü (ISF), İsrail’in güven duyduğu ve kendini rahat hissedeceği ülkelerden oluşmalı,” dedi. Fakat herhangi bir ülkeden bahsetmedi.

Kaynaklara göre Arap ülkeleri, Azerbaycan’ın bölgedeki dengeli tutumuna dikkat çekti. Azerbaycan ayrıca, Gazze’de istikrarın sağlanmasına yönelik adımların ele alındığı Mısır’daki liderler zirvesine davet edildi.

Bakü, hem İsrail hem de Filistin tarafıyla diplomatik ilişkilere sahip. Kasım 2022’de Azerbaycan Parlamentosu İsrail’de bir büyükelçilik açılmasını onaylamış, Mart 2023’te Bakü’den bir diplomat gönderilmişti.

Buna paralel olarak Azerbaycan, 2022’nin sonunda Batı Şeria’daki Ramallah kentinde bir “Temsilcilik Ofisi” kurdu.

Bu adımlar, Azerbaycan’ın İsrail’le yakın ortaklığını sürdürürken aynı zamanda Filistinlilerle dayanışmasını koruma yönündeki diplomatik denge politikasını yansıtıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.