enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:22 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
11:59 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
00:05 Rusya’nın tankerleri 2025’te neredeyse her gün Danimarka sularındaydı
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Vucic ile Ankara’da bir araya geldi.
21:26 Analiz: Türkiye’nin Savunma Sanayii’nde Millileşme Stratejisinin, Operasyonel Performans ve Dış Pazar Dinamikleri
10:01 Hayırseverlerin Başkenti: Kayseri
09:59 FNSS, Nurol Makina ve Miilux OY arasında Teknik İş Ortaklığı Protokolü imzalandı
06:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize nasıl daha iyi hizmet ederiz buna odaklanıyoruz”
05:08 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Gerçeği sadece CHP genel başkanı görmüyor”
00:53 ABD’de tabu kırıldı: Gazze’yi konuşan kazandı
00:41 (TÜİK) verilerine göre, il ve ilçe merkezlerinde ikamet ederken belde ve köylerde yaşayanların oranı geriledi…
00:34 NATO Genel Sekreteri Rutte, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basına açıklamalarda bulundu….
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Yumaklı, “TMO hasat başlangıcından itibaren 5,7 Milyon ton hububat aldı”

Bakan Yumaklı, “TMO hasat başlangıcından itibaren 5,7 Milyon ton hububat aldı”
9 Ağustos 2023
25
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Konya’da bu yıl geliştirilen Çesit-1252 Makarnalık Buğdayı’nın hasadının gerçekleştirildiğini açıkladı.

UHA / İnternational News Agency

Bakan Yumaklı, İbrahim Yumaklı kimdir? İbrahim Yumaklı nereli kaç yaşında, hangi  görevlerde bulundu?UHA Haber’den Gazeteci Okaner YÜCE‘ye yaptığı açıklamada, ülke genelinde sıcaklık rekorlarının kırıldığını, küresel ısınmanın etkilerinin yaşandığı bugünlerde daha fazla ormanlık alanın yanmadan süreci atlatmaya çalıştıklarını belirterek, iki yıl içinde kara ve hava araçlarının nitelik ve niceliklerinin artırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Bakan Yumaklı, yangını tespit etmekteki kabiliyetin önemli olduğuna değinerek, “Teknolojik ekipmanların yaygınlaştırılması konusuna odaklandık. Eğitimli ve kalifiye personelimizin sayısını belli bir orana getirdik ve en önemlisi de koordinasyonu güçlendirdik.” diye konuştu.

Avrupa orman yangınları etkisi altında - Son Dakika HaberleriORMAN YANGINLARINDA ALINAN TEDBİRLER ETKİLİ OLDU

Orman yangınlarına ilişkin istatistikleri de paylaşan Yumaklı, bu yıl sene başından bu zamana kadar ülkemiz genelinde 1022 orman yangınında yaklaşık 6 bin 900 hektarlık alan zarar gördüğünü, bu alanın sadece 5 bin 800 hektarlık kısmının 18 yangında olduğunu ve bu 18 yangının da 17’sinin 10-18 Temmuz arasında meydana geldiğini dile getirdi.

“Geçen yıl aynı dönemde 1092 yangın vardı ve 8 bin 100 hektarlık bir alan zarar görmüştü” diyen Bakanı İbrahim Yumaklı, “Geçen yıla göre orman yangını sayısının ve zarar gören alanın az olmasının elbette ki alınan önlemlerle olduğunu söylemek mümkün. İlk müdahale, tespit, müdahale ve kontrol alma süresinin bu vesileyle çok azaldığını da görüyoruz. Hepsinden önemlisi özellikle sadece son 18 günde büyüme potansiyeli taşıyan 10 büyük yangın oldu. Yangınların yüzde 90’a yakını hatta belki de bunun üzerinde insan kaynaklı. Elbette bu yılki yangınların sebepleriyle alakalı İçişleri Bakanlığımız araştırma ve incelemelerine devam ediyor ama şu ana kadar bu yılki yangınlar için tespit edilen herhangi bir terör bağlantılı bir sebep yok” dedi.

TMO'dan özel sektöre “buğdayı hasat sezonunda alın” çağrısı | BBM MagazineTMO, TEMMUZ’DA 5,3 MİLYON TON ÜRÜN ALDI

Ülke genelindeki buğday ve arpa hasatlarına da değinen Yumaklı, ülke genelinde buğday hasadının yüzde 70, arpa hasadının da yüzde 80’inin tamamlandığını söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) yoğun alım kampanyası yürüttüğünü anlatan Bakan Yumaklı, “TMO’nun kurulduğu günden bugüne kadar gerçekleşen en yüksek günlük alım miktarı olan 200 bin tona ulaştı. Bir günde 200 bin ton aldı. Yine 584 alım noktasıyla tarihinin en yüksek alım noktasına çıktı. Hasat başlangıcından itibaren 5,7 milyon ton hububat aldı. Yani 2021 yılında bu rakam neredeyse yoktu. Bu alımın 5,3 milyon tonu sadece temmuz ayında alındı. Yani bir ayda TMO 5,3 milyon ton hububat aldı.” ifadelerini kullandı.

“TMO TOPLAM 10 MİLYON TON HUBUBAT ALACAK”

Bakan Yumaklı, devletin üretenin ve çiftçinin yanında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“İnşallah olmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar almış olduğu ürünlerin bedeli de yaklaşık 46 milyar lira. Bu da yaklaşık her gün 1,5 milyar liralık bir ödemenin çiftçilerimize yapıldığı anlamına gelir. Tahminimiz bundan sonra hasat döneminin sonuna kadar TMO toplam 10 milyon ton hububat alacak. Başka bir rekor da 440 bin randevuyla 10,1 milyon tonluk ürün için randevu verilmesi oldu.”

Gazeteci* Okaner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.