enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:07 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
00:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
00:49 İsrail ve Yunanistan bu gelişmeyi, sadece güvenlik değil, nüfuz mücadelesi açısından da kritik bir eşik olarak okuyor…
00:41 Rusya-Ukrayna Arasında Barış Neden Sağlanamıyor?
00:41 İslamofobi mi Yoksa İslam Düşmanlığı mı?
00:41 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
00:33 Rusya’da bilime ve akla yatırım
00:28 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
00:20 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
00:17 WWF’ten plastik kirliliğine karşı güçlü ve hukuken bağlayıcı bir küresel anlaşma çağrısı
00:15 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Tunç’tan CHP kurultayı açıklaması: Şikayetler partililerden geldi

Bakan Tunç’tan CHP kurultayı açıklaması: Şikayetler partililerden geldi
13 Şubat 2025
22
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Kılıçdaroğlu ve Akif Hamzaçebi’nin avukatları beyanda bulundu, dilekçe verdi. Somut delil elde edilirse süreç devam edecek ve yargı gerekli kararı verecek.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, NTV yayınında gündemdeki Bakan Tunç'tan CHP kurultayı açıklaması: Şikayetler partililerden geldigelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP’nin 4-5 Kasım 2023’te yapılan 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili “şaibe” iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmaya ilişkin soru üzerine Tunç, şunları kaydetti:

“CHP’nin 2023 Kasım ayında gerçekleştirilen kurultayıyla ilgili olarak, kurultay sonrasında bir dedikodu başladı, birtakım iddialar… Bu iddiaları ortaya atanlar da yine CHP’nin mensuplarıydı. Bursa’da Cumhuriyet Başsavcılığına bir başvuru söz konusu olunca, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, kongrenin yapıldığı yer Ankara olduğu için yetkili yer olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dosyayı gönderdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ocak ayında başlattı bu soruşturmayı. Yeni başlayan değil, geçen ay başlayan bir soruşturma. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programındaki ifadelerinden sonra tamamen soruşturma gündeme oturmuş oldu.

Birçok partili, sosyal medyadan ve farklı açıklamalarla bu şaibe söylentilerini hep dile getirdiler. Siyasi Partiler Kanunu’nun 112. maddesine baktığımız zaman, bu tür davranışların suç teşkil edeceğini gösteren bizim mevzuatımız var. Cumhuriyet Başsavcılığının tabii ki bu iddiaları değerlendirmesi gerekir. Şu an soruşturma aşamasında. Bu soruşturma neticesinde eğer somut delil elde edilirse, bu noktada soruşturma devam eder ve yargı gerekli kararı verir.”

İddialarla ilgili beyanda bulunmak için başsavcılığa başvuruda bulunanların olduğunu ifade eden Tunç, açık kaynaklardan toplanacak delillerin de bulunduğunu söyledi.

Tunç, somut delilin olması halinde başsavcılığın soruşturmayı derinleştirebileceğini belirterek, “Siyasi Partiler Kanunu’muzun 112. maddesi, oylamaya hile karıştırılmasıyla ilgili bir madde. 112. madde, ön seçimler ile siyasi parti kongrelerinin seçimleri ve kararları için yapılan oylamalarla, her kademedeki her çeşit parti görevlileri ve yedeklerinin seçimi için yapılan oylamalara ve bu oylamaların sayım ve dökümüne hile karıştıranların 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılacağına yönelik hükmüne amir. Burada tabii işin cezai boyutu. Eğer bu suçu işleyenlerle ilgili bir somut delil tespit edilirse ve dava açılırsa bu bir ceza soruşturmasıdır. Parti kongresiyle ilgili süreç, bunun kongre iptalini gerektirip gerektirmediğine dair ayrı bir yargılama gerektirir.” diye konuştu.

İmamoğlu hakkında soruşturmalar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki soruşturmalarla ilgili soru üzerine ise Tunç, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Makamı, konumu ne olursa olsun yargı önünde, kanun önünde herkes eşittir. Suç teşkil eden bir fiili olursa yargı bunu soruşturur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında devam eden birkaç soruşturma ve dava var. Bu davalarla ilgili, özellikle yargı süreçlerini etkilemeye yönelik, yargı mensuplarını, bu soruşturmaları yürüten hakim ve savcılara yönelik tehditkar ifadeler kullanırsanız bu doğru olmaz. ‘Seyyar giyotin’ gibi yakışıksız bir ifade Cumhuriyet Başsavcısına karşı kullanıldığında orada yargının susmasını bekleyemezsiniz. Yani ‘yargı sopası’, ‘yargı tacizi’ dediğinizde burada elbette ki bu ifadeler sorunlu.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.