enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Özhaseki’den depremzede Emine Teyze’ye: Evler bittiğinde seni alır evine çıkarırız

Bakan Özhaseki’den depremzede Emine Teyze’ye: Evler bittiğinde seni alır evine çıkarırız
29 Haziran 2023
18
A+
A-

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bayramda depremzedeleri unutmadı.

* Kahramanmaraş’ta yaşayan ve elim bir kaza sonrası bir bacağını kaybeden 81 yaşındaki Emine Öcal’ın ev talebine Bakan Özhaseki, “İnşallah evler yapılıyor. Bittiğinde geliriz seni alırız, evine çıkarırız” diyerek söz verdi.

Bakan Mehmet Özhaseki, Kurban Bayramı’nın ilk gününde, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin merkezi Kahramanmaraş’a gitti.

Bayram namazını Göksun ilçesindeki Meydan Çadır Cami’nde kılan Bakan Özhaseki, namaz sonrası vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

Çocukları da unutmayan Bakan Özhaseki, onlara bayram hediyeleri verdi. Bakan Özhaseki, sonrasında konteyner kente giderek incelemelerde bulundu.

UHA / İnternational News Agency

Bakan Özhaseki'den depremzede Emine Teyze'ye: Evler bittiğinde seni alır evine çıkarırız

“Evler bittiğinde geliriz seni alırız, evine çıkarırız”

Burada depremzedelerle bayramlaşan Bakan Özhaseki, elim bir kaza sonrası bir bacağını kaybeden 81 yaşındaki Emine Öcal’ın elini öperek, bir süre kendisiyle sohbet etti.

“Bizden bir isteğin var mı?” diye soran Bakan Özhaseki’ye, Emine Öcal, “Önce sizin sağlığınızı istiyorum. Devletimizden, milletimizden Allah razı olsun. Yemeğimizi dahi hükümet veriyor. Sizden bir isteğim, evimi yapın. Evime gideyim” dedi.

Bakan Özhaseki'den depremzede Emine Teyze'ye: Evler bittiğinde seni alır evine çıkarırız

Bakan Özhaseki ise, “İnşallah evler yapılıyor. Bittiğinde geliriz seni alırız, evine çıkarırız. Olur mu? Sen ne diyorsan biz sana yardımcı olalım” diyerek söz verdi.

Bakan Özhaseki'den depremzede Emine Teyze'ye: Evler bittiğinde seni alır evine çıkarırız

“Bu acı hepimizin acısı, 85 milyonun acısı”

Bakan Özhaseki, daha sonra 90 çadır ve çocuklar için etkinlik çadırı bulunan Kırgız Çadırkent Dayanışma Obası’nda yaşayan depremzedelere ziyarette bulundu, onlarla tek tek bayramlaştı.

Bakan Özhaseki, deprem nedeniyle oğlu, gelini ve torunlarını kaybeden Fevzi Güleç ve eşinin yaşadığı çadıra da bayram ziyaretinde bulundu.

Bakan Özhaseki'den depremzede Emine Teyze'ye: Evler bittiğinde seni alır evine çıkarırız

Ailenin bayram sofralarına konuk olan Bakan Özhaseki, “Cenab-ı Hak geçmişlerimize rahmet etsin. Bu acı hepimizin acısı, 85 milyonun acısı. Yaraları hep birlikte saracağız. Rabbim güzel ülkemize bir daha böyle afetler yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, deprem bölgesi illeri tek tek gezeceğini de ifade ederek, 5 kattan fazla bina yapımına müsaade edilmeyeceğini ve yatay mimariden taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.