enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:15 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:31 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
10:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:49 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:48 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:41 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
00:30 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
21:53 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
21:26 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:36 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:34 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:15 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Özhaseki, 2023 yılı meteorolojik parametrelerin ‘EN’lerini açıkladı

Bakan Özhaseki, 2023 yılı meteorolojik parametrelerin ‘EN’lerini açıkladı
18 Ocak 2024
39
A+
A-

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 2023 yılında Türkiye genelinde gerçekleşen meteorolojik verilerini açıkladı.

* Bakan Mehmet Özhaseki, 2023 yılının en yüksek sıcaklığının 49,5 derece ile Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde ölçüldüğünü belirtirken, en düşük sıcaklığın ise -36,8 derece ile Gümüşhane’nin Olucak köyü Karayayla mevkisinde ölçüldüğünü kaydetti.

* Günlük en fazla yağış alan ilin 155,9 kilogram ile Giresun olduğunu belirten Bakan Özhaseki, en yüksek kar kalınlığının ise Rize’nin Güneysu ilçesi Handüzü Yaylası’nda 224 santimetre olarak ölçüldüğünü bildirdi.

UHA / İnternational News Agency

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye geneline yayılmış toplam 2 bin 57 gözlem istasyonundan alınan verileri değerlendirdi.

Bakan Mehmet Özhaseki resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2023 yılında gerçekleşen meteorolojik parametrelerin ‘en’lerini belirlediklerini ifade ederek, “2023 yılında en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde, en düşük sıcaklık ise -36,8 derece ile Gümüşhane’nin Olucak köyünün Karayayla mevkisinde ölçüldü.” dedi.

Bakan Özhaseki, paylaştığı video ile en yüksek ve en düşük sıcaklığın tespit edildiği illeri de belirtti. Buna göre, 14 Ağustos’ta 47,6 derece ile Kilis il merkezi en yüksek sıcaklığı yaşadı. Erzurum ise -31,3 derece ile 14 Şubat’ta en soğuk il merkezi oldu.

KAZ DAĞI MİLLÎ PARKI, GÜNLÜK TOPLAM YAĞIŞ MİKTARINDA REKOR KIRDI

29 Kasım 2023’te metrekareye düşen 315,6 kilogram yağışla Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Kaz Dağı Millî Parkı günlük toplam yağış miktarında rekor kırdı. İl merkezlerinde ise 3 Eylül’de metrekareye düşen 155,9 kilogram yağış ile Giresun rekor kırdı.

EN YÜKSEK KAR KALINLIĞI RİZE GÜNEYSU’DAKİ HANDÜZÜ YAYLASI’NDA ÖLÇÜLDÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda 17 Şubat’ta kar kalınlığı 224 santimetre olarak ölçüldü. İl merkezleri içinde ise Bitlis, 7 Şubat’ta ölçülen 162 santimetre kar kalınlığı ile ilk sırada yer aldı.

EN HIZLI RÜZGÂR GİRESUN’UN KÜMBET YAYLASI’NDA ESTİ

2023 yılının en hızlı rüzgârı 26 Kasım’da, saatteki hızı 174,2 kilometre ile Giresun’un Dereli ilçesine bağlı Kümbet Yaylası’nda esti. İl merkezlerindeki en hızlı rüzgâr ise saatteki hızı 113 kilometre olarak Isparta’da 26 Kasım’da kaydedildi.

ADANA 32,8 DERECE DENİZ SUYU SICAKLIĞI İLE REKOR KIRDI

2023 yılının deniz suyu sıcaklıkları da ölçüldü. Buna göre, en yüksek deniz suyu sıcaklık değeri 32,8 derece ile 15 Ağustos’ta Adana’nın Karataş Balıkçı Barınağı Ana Mendirek Feneri’nde kaydedildi. En düşük deniz suyu sıcaklığı ise 16 Ocak’ta 5,9 derece ile Trabzon Limanı Ana Mendirek Feneri’nde ölçüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.