enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:18 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
15:28 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
12:29 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
00:13 Ankete 9 AB ülkesinden toplam 9 bin 500’den fazla kişi katıldı…
00:11 Deutsche Bank’tan kapsamlı Türkiye analizi: Dolar, büyüme ve faiz tahmini
00:02 Ayvalık merkezli Türk zeytinyağı firması Nova Vera, uluslararası arenada dünya birincisi oldu…
11:42 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:10 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:44 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
06:15 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
04:25 “KOBİ’lerin maliyet yükünü hafifletecek önemli bir adım”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Mehmet Özhaseki, “Gelecek senenin ortalarına kadar konutunu almamış tek bir vatandaşımız kalmasın istiyoruz”

Bakan Mehmet Özhaseki, “Gelecek senenin ortalarına kadar konutunu almamış tek bir vatandaşımız kalmasın istiyoruz”
4 Mayıs 2024
22
A+
A-

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatya’da önemli mesajlar verdi.

* Deprem bölgesinde işlerin yolunda gittiğini belirten Bakan Özhaseki, “Şu anda 400 bin civarında inşaata başladık. 1240 şantiyemizde 110 bin kişi çalışıyor. İlk etapta 76 bin kadar konutu teslim ettik. Her ay 10 bin, 15 bin, 20 bin civarında konutu teslim etmeye devam edeceğiz. Gelecek senenin ortalarına kadar konutunu almamış tek bir vatandaşımız kalmasın istiyoruz.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi temaslarda bulunmak üzere 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma uğrattığı Malatya’ya geldi.

Malatya’da İl Koordinasyon Toplantısı’na katılan Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde işlerin yolunda gittiğini söyledi.

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ, MALATYA’DA ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ: “GELECEK SENENİN ORTALARINA KADAR KONUTUNU ALMAMIŞ TEK BİR VATANDAŞIMIZ KALMASIN İSTİYORUZ”

“TÜRKİYE GENELİNDE 400 BİN CİVARINDA KONUTUN İNŞAATI BAŞLADI”

Bakan Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde 400 bin civarında kalıcı konutun inşaatının başladığını belirterek, “Burada işlerimiz çok şükür yolunda gidiyor. 1240 şantiyemizde 110 bin kişi çalışıyor. 400 bin civarında konut, 40 bin civarında da iş yeri olarak hak sahibimiz var. İlk etapta 76 bin kadar konutu teslim ettik. Haziran-Temmuz ayı itibarıyla her ay 10 bin, 15 bin, 20 bin civarında konutu teslim etmeye devam edeceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. 4.333 köyde evlerini çelik karkastan yapıyoruz. Malatya’mız açısından bakıldığı zaman da neredeyse hak sahipliğine yakın konutlara başladık.” dedi.

“MALATYA’MIZI ESKİ HALİNE DÖNDÜRMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

“Gelecek senenin ortalarına kadar konutunu alamamış tek bir vatandaşımız kalmasın istiyoruz.” diyen Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Depremin üzerinden 15 ay geçti. Emin olun hükümetin birinci gündem maddesi bu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize ilk sorduğu sorular ‘Hasar gören illerimizde durum nedir? Hayat normale dönüyor mu? İnşaatlar yolunda gidiyor mu?’ Her bir işi milim milim takip ediyor. Biz çok çalışıp, çok gayret edip, dirençli evler, iş yerleri yapmak, Malatya’mızı eski haline döndürmek için uğraşıyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Buna gücümüz yeter.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.