enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Mehmet Özhaseki, “Gelecek senenin ortalarına kadar konutunu almamış tek bir vatandaşımız kalmasın istiyoruz”

Bakan Mehmet Özhaseki, “Gelecek senenin ortalarına kadar konutunu almamış tek bir vatandaşımız kalmasın istiyoruz”
4 Mayıs 2024
24
A+
A-

* Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatya’da önemli mesajlar verdi.

* Deprem bölgesinde işlerin yolunda gittiğini belirten Bakan Özhaseki, “Şu anda 400 bin civarında inşaata başladık. 1240 şantiyemizde 110 bin kişi çalışıyor. İlk etapta 76 bin kadar konutu teslim ettik. Her ay 10 bin, 15 bin, 20 bin civarında konutu teslim etmeye devam edeceğiz. Gelecek senenin ortalarına kadar konutunu almamış tek bir vatandaşımız kalmasın istiyoruz.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi temaslarda bulunmak üzere 6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma uğrattığı Malatya’ya geldi.

Malatya’da İl Koordinasyon Toplantısı’na katılan Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde işlerin yolunda gittiğini söyledi.

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ, MALATYA’DA ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ: “GELECEK SENENİN ORTALARINA KADAR KONUTUNU ALMAMIŞ TEK BİR VATANDAŞIMIZ KALMASIN İSTİYORUZ”

“TÜRKİYE GENELİNDE 400 BİN CİVARINDA KONUTUN İNŞAATI BAŞLADI”

Bakan Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde 400 bin civarında kalıcı konutun inşaatının başladığını belirterek, “Burada işlerimiz çok şükür yolunda gidiyor. 1240 şantiyemizde 110 bin kişi çalışıyor. 400 bin civarında konut, 40 bin civarında da iş yeri olarak hak sahibimiz var. İlk etapta 76 bin kadar konutu teslim ettik. Haziran-Temmuz ayı itibarıyla her ay 10 bin, 15 bin, 20 bin civarında konutu teslim etmeye devam edeceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. 4.333 köyde evlerini çelik karkastan yapıyoruz. Malatya’mız açısından bakıldığı zaman da neredeyse hak sahipliğine yakın konutlara başladık.” dedi.

“MALATYA’MIZI ESKİ HALİNE DÖNDÜRMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

“Gelecek senenin ortalarına kadar konutunu alamamış tek bir vatandaşımız kalmasın istiyoruz.” diyen Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Depremin üzerinden 15 ay geçti. Emin olun hükümetin birinci gündem maddesi bu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize ilk sorduğu sorular ‘Hasar gören illerimizde durum nedir? Hayat normale dönüyor mu? İnşaatlar yolunda gidiyor mu?’ Her bir işi milim milim takip ediyor. Biz çok çalışıp, çok gayret edip, dirençli evler, iş yerleri yapmak, Malatya’mızı eski haline döndürmek için uğraşıyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Buna gücümüz yeter.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.