enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Kurum: Askerlerimiz, dalgıçlarımız arama çalışmalarını sürdürüyor

Bakan Kurum: Askerlerimiz, dalgıçlarımız arama çalışmalarını sürdürüyor
18 Temmuz 2021
304
A+
A-

UHA HABER / Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Tepebaşı, Yeşilköy ve Ballıdere köylerinde incelemelerde bulundu. Kurum, “Bütün imkanlarıyla askerlerimiz, dalgıçlarımız arama çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Bakan Kurum, ilk olarak Tepebaşı köyüne giderek burada heyelanda kaybolan Halil Arıcı’nın ailesini ziyaret etti. Arıcı’nın annesi Sabriye ve eşi Hatice Arıcı ile görüşen Bakan Kurum, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Kurum, “Sabırlı olacağız, devletimiz burada. Bütün imkanlarıyla askerlerimiz, dalgıçlarımız arama çalışmalarını sürdürüyoruz. İnşallah kısa sürede neticelenir” dedi.

Eşi heyelanda kaybolan Hatice Arıcı ise kaç gündür eşinden bir iz olmadığını belirterek “Mallarıyla (çay bahçesi) beraber gitti. Kaç gündür herkes burada askerlerimize de yazık. Yavrularım (asker) onlarda 4 gündür çalışıyor, Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.

Bakan Kurum: Askerlerimiz, dalgıçlarımız arama çalışmalarını sürdürüyor

Daha sonra Yeşilköy’e geçen Bakan Kurum, annesi ve kardeşleri selde vefat eden Halit ve Hasan Karali’yi ziyaret ederek başsağlığı diledi. Bakan Kurum, aile ile bir süre sohbet ederek devletin her türlü desteği sağlamaya devam edeceğini söyledi.

Halit Karali de olayın ilk gününden itibaren yanlarında olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Bakan Kurum’a teşekkür etti.

Bakan Kurum selden son anda kurtulan aile ile görüştü

Ballıdere Köyü Tatlısu mevkisinde evlerinin bir kısmı selden zarar gören Karali ailesini ziyaret eden Bakan Kurum, aileye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Kurum, selden son anda kurtulmaları çevredeki güvenlik kameralarına yansıyan Ahmet ve Mehmet Karali ile görüşerek ailenin taşınmaları için her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Bakan Kurum: Askerlerimiz, dalgıçlarımız arama çalışmalarını sürdürüyor

Bakan Kurum ile sohbet eden Gülizar Karali, hacca gitmek için biriktirdiği bir miktar para, 8 bilezik ve 5 altınının da sel sularına kapıldığını söyledi. Karali, hacca gitmeyi çok istediğini belirterek, duygusal anlar yaşadı. Bunun üzerine Bakan Kurum, “Endişelenme biz gerekeni yapacağız, rahat olun” dedi.

Bakan Kurum’a eşlik eden AK Parti Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Muhammed Avcı da Karali’ye hac için gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 18 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.